Trendig

Hur lange galler den tillfalliga utlanningslagen?

Hur länge gäller den tillfälliga utlänningslagen?

6 § utlänningslagen (2005:716) ska vara tidsbegränsat och gälla i tretton månader, om inte något annat följer av 16 a, 18 eller 18 a §. Om ett nytt uppehållstillstånd beviljas ska även det nya tillståndet vara tidsbegränsat och gälla i två år, om inte något annat följer av 16 a, 17, 18 eller 18 a §. Lag (2019:481).

Kan man söka asyl i flera länder?

Du kan inte välja vilket land som prövar din asylansökan (Dublinförordningen) Reglerna i Dublinförordningen avgör vilket EU-land som ska pröva en asylansökan. När du ansöker om asyl i Sverige börjar Migrationsverket med att undersöka om det är Sverige eller något annat EU-land som ska ansvara för din asylansökan.

Kan ett permanent uppehållstillstånd återkallas?

Ett permanent uppehållstillstånd kan återkallas om en person medvetet lämnat felaktiga uppgifter som ledde till att uppehållstillståndet beviljades eller medvetet förtigit omständigheter som varit av betydelse för att få tillståndet (7 kap. 1 § 1 st. utlänningslagen).

Mellan vilka år gällde den tillfälliga lagen?

Den tillfälliga lagen i korthet Den tillfälliga lagen begränsar asylsökandes möjligheter att få uppehållstillstånd i Sverige bland annat genom att ta bort vissa skyddsgrunder. Lagen infördes 20 juli 2016 och skulle gälla till och med den 19 juli 2019.

Kan man resa utomlands om man är asyl?

Du kan resa in och ut ur landet när du har permanent uppehållstillstånd, men när du åker från Sverige måste du ha ett giltigt pass och ditt uppehållstillståndskort för att kunna återvända. Om du har permanent uppehållstillstånd kan du vara borta från Sverige i upp till ett år och behålla ditt uppehållstillstånd.

Kan man förlora sin permanent uppehållstillstånd?

Ett permanent uppehållstillstånd kan återkallas för en utlänning om han eller hon inte längre är bosatt i Sverige (7 kap. 7 § utlänningslagen). Om en utlänning med permanent uppehållstillstånd flyttar från Sverige, kan uppehållstillståndet återkallas.

Hur förlorar man permanent uppehållstillstånd?

3-3 e §§). Under vilka förutsättningar ett permanent uppehållstillstånd får återkallas finns i 7 kap. Exempelvis får ett uppehållstillstånd återkallas för en person som medvetet lämnat oriktiga uppgifter eller inte berättat om vissa omständigheter som varit av betydelse för att få tillståndet.

När infördes tillfälliga uppehållstillstånd?

Den lag som tillfälligt begränsar möjligheten att få uppehållstillstånd i Sverige, den så kallade tillfälliga lagen, trädde i kraft sommaren 2016.

Vem får tillfälligt uppehållstillstånd?

Du som har fått status som alternativt skyddsbehövande får ett tidsbegränsat uppehållstillstånd i 13 månader. Efter 13 månader kan du få förlängt uppehållstillstånd om du fortfarande behöver skydd. Ett förlängt uppehållstillstånd gäller i två år.

Share this post