Rekommendationer

Kan man fa CSN for tva kurser?

Kan man få CSN för två kurser?

Om du läser i 20 veckor innebär det att du måste läsa 100 poäng för att få fullt studiemedel. För övriga utbildningar är det oftast skolan som bestämmer hur mycket du behöver läsa för att det ska räknas som heltid. För att ha rätt till studiemedel inom EU/EES och Schweiz ska du studera minst på halvtid.

Hur registrerar man kurs?

Registreringen sker i samband med kursstart. För vissa utbildningar registrerar du dig själv via webben medan för andra sker registrering på plats. Vad som gäller för din utbildning ser du i ditt välkomstbrev. Läs mer här om hur du ska göra ifall kursen du ska registrera dig på har självregistrering på studentwebben.

Kan inte registrera kurs Ladok?

Får du upp ett felmeddelande när du försöker registrera dig i Ladok kan det bero på att du har ett villkor på din antagning. När du loggar in på Student ser du vilken institution som ger din utbildning. Där hittar du information om hur du gör för att visa att du uppfyller förkunskapskraven i ditt villkor.

Du kan få studiemedel för att läsa om en kurs på högskola som du inte klarat, men då måste du omregistrera dig på kursen. Du kan bara få studiemedel för de poäng du inte tidigare klarat av kursen.

Kan man få CSN för mer än 100%?

Du kan ha rätt till studiemedel eller studiestartsstöd för studier på heltid (100 procent) eller deltid (50 eller 75 procent). Om du studerar mindre än 50 procent har du inte rätt till studiemedel eller studiestartsstöd.

Vad är Merkostnadslån på CSN?

När du kan ta merkostnadslån Om du har extra kostnader i samband med studierna kan du ta merkostnadslån. Det kan till exempel vara kostnader för att pendla till skolan, undervisningsavgift eller resekostnader när du ska studera utomlands. I vissa fall kan du även ta lån för andra kostnader i samband med studierna.

Kan man få fler veckor CSN?

När du söker studiemedel för fler veckor måste du beskriva din situation utförligt. I ansökan ska du skriva vilka skäl och omständigheter du vill att vi ska ta hänsyn till. Det måste tydligt framgå varför du behöver vidareutbilda dig eller byta utbildning och behovet av den nya utbildningen.

https://www.youtube.com/watch?v=pbDBBAWWH64

Share this post