Ny

Vilken pensel till fasad?

Vilken pensel till fasad?

Vinkelpenslar finns både som korta och långa. Långa vinkelpenslar har ett längre skaft vilket gör att du når bättre när du ska måla högt eller lågt, eller när du behöver extra räckvidd. En lång vinkelpensel är därför bra som komplement till din roller eller fasadpensel när du ska måla längs kanter, hörn eller lister.

Hur rengör man målarpenslar?

Skölj penseln i en burk med penseltvätt eller vatten beroende på typ av färg. Torka ur penseln igen och smörj in den med såpa innan du rengör den under rinnande vatten. Lämna penseltvätt eller tvättvatten i en burk märkt ”penseltvätt” på en återvinningscentral.

Vilken pensel till lackfärg?

Välj alltid penslar av syntetborst när du målar med vattenbaserad lackfärg. Du behöver som regel en oval anstrykare och moddlare. Syntetborsten går också utmärkt till alkydlacken, även om yrkesmålaren helst använder naturborst till denna färgtyp.

Hur gör man rent penslar från akrylfärg?

Torka av dina penslar på papper så långt det är möjligt. Skölj dem i en burk med lösningsmedel om du har använt oljefärg eller i en burk med vatten om du har använt akvarell- eller akrylfärg. Torka sedan av penslarna på papper igen. Lämna vattnet eller lösningsmedlet från färgtvätten till en återvinningscentral.

Hur får man bort målarfärg från penslar?

Har du använt en vattenbaserad färg kan du blötlägga dina penslar i en burk med varmt vatten i två timmar. Torka sedan av penseln med ren trasa och förvara till nästa användning. Behåll kärlet du blötlagt i, låt färgresterna sjunka till botten och häll av det klara vattnet.

Hur länge kan pensel ligga i plastpåse?

Rengör vid längre pauser. När du ska börja måla igen har du en pensel/roller som är mjuk och fin. Glöm inte att penslar aldrig ska förvaras stående, eftersom det kan förstöra borsten. Om du vet att det kommer gå flera dygn innan du ska fortsätta att måla, rekommenderar vi istället att du rengör verktyget.

Hur torkar en pensel bäst?

Om du vill pausa din målning så är det smidigaste och mest skonsamma att använda sig av vatten. Låt penseln vila i vatten och penseln kommer stöta bort syre och inte torka ut och förstöras.

Vilka olika Glansvärden har lackfärg?

Lackfärgen har olika glansvärden, tänk på det när du målar ytor som ska göras rena ofta, t ex köksluckor, de bör ha ett högre glansvärde, så de blir lättare att torka av.

Hur målar man med lackfärg?

Se till att du täckt omgivande ytor med skyddspapper. Måla resterande kanter på luckan med en fin pensel. Måla sedan luckans plana ytor med en fin roller anpassad för lackfärg. Direkt efter att du rollat på färgen använder du en moddlare eller planstrykare för att släta ut ytan och göra den jämn och fin.

Share this post