Populära

Vad menas med naturkapital?

Vad menas med naturkapital?

Naturkapital är naturens samlade tillgångar av resurser: djur, växter, luft, vatten, jord och mineraler. De levererar olika ekosystemtjänster som vi har kunnat använda för att bygga vårt samhälle.

Vilka två faktorer påverkar hur möjligheten att substituera naturligt kapital med ekonomiskt kapital förändras över tid?

Det beror på vad tillväxtens innehåll är och vad som driver den.

Vad är hållbar utveckling enligt Brundtlandskommissionen 1987?

Kommissionen, som leddes av Gro Harlem Brundtland, beskrev begreppet hållbar utveckling på följande sätt: en utveckling som tillfredsställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov”. I relaterad information kan du ta del av rapporten ”Vår gemensamma framtid”.

Vilket begrepp är centralt i den klassiska så kallade Brundtland karaktäriseringen av hållbar utveckling?

Vilken är den grundläggande skillnaden på försiktighetsprincipen och Proaktivitetsprincipen Lite förenklat?

Anammar proaktivitetsprincipen och menar på att det måste finnas goda skäl att hindra ny teknik. En person som tror på livsstilsförändringar: Tänker att det inte är säkert att de tekniska lösningarna kan lösa problemen och anammar försiktighetsprincipen med skäl att ny teknik kan orsaka nya problem.

Varför ekonomisk hållbarhet?

Ekonomisk hållbarhet är en integrerad del av hållbarhet och innebär att använda, vårda och underhålla resurser (mänskliga och materiella) för att skapa långsiktigt hållbara värden genom bättre utnyttjande, återanvändning och återvinning av såväl förnyelsebara resurser som icke förnyelsebara resurser.

Vad är försiktighetsprincipen redovisning?

Försiktighetsprincipen är en redovisningsprincip som innebär att alla värderingar i räkenskaperna ska göras med rimlig försiktighet. Vid osäkerhet ska man i allmänhet välja en lägre värdering av tillgångar och en högre värdering av skulder. Endast under räkenskapsåret konstaterade intäkter får tas med.

När tillämpas försiktighetsprincipen?

Försiktighetsprincipen innebär att försiktighetsmått ska vidtas redan om det kan antas att en verksamhet eller åtgärd kan medföra skada och olägenheter för människors hälsa och miljön. Det räcker således med att det finns en risk för skada eller olägenhet.

Share this post