Rekommendationer

Ar Kjell och Company svenskt?

Är Kjell och Company svenskt?

Kjell & Company är ett av Sveriges starkaste varumärken och en ledande aktör inom svensk detaljhandel. Bolaget har mer än 30 års erfarenhet av hemelektronik i kombination med gedigen kunskap och personlig rådgivning.

Vem äger Willys butiker?

I slutet av 90-talet gick Willys Cash och LL:s Livs samman och blev Willys. Strax därpå blev Willys en del av D&D som senare blev Axfood. Idag är Axfood en av Sveriges största dagligvarukoncerner.

Vem äger matöppet?

Matöppet är en kedja av dagligvarubutiker, som ingår i Bergendahlsgruppen och drivs och ägs av fristående köpmän. Har 75 butiker i södra och mellersta Sverige.

Är Willys och Hemköp samma?

Hemköp är en del av Axfood-koncernen. Förutom Hemköp ingår varumärken som Willys, Tempo och mat.se i koncernen.

Vem grundade Kjell och Company?

Mikael Dahnelius
Fredrik DahneliusMarcus Dahnelius
Kjell & Company/Grundare

Vad är Kjell?

Kjell är ett mansnamn med gammalt nordiskt ursprung. Det tog på 1600-talet överhanden över den äldre namnformen Kættil eller Kettil som förmodligen betyder hjälm. Det är i princip samma ord som dagens kittel (och engelska eng. kettle).

Vad är skillnaden på Willys och Willys hemma?

Willys och Willys Hemma Willys har över 200 butiker. Av dessa är 50 hänförliga till Willys koncept för mindre butiker, Willys Hemma. På Willys Hemma hittar kunderna bra mat till låga priser i bostadsnära lägen, stadskärnor eller på mindre orter.

Hur många matöppet finns det i Sverige?

Matöppet är närbutikskedjan som alltid sätter kunden först och som fokuserar på service och ett brett utbud av färskvaror. Det finns cirka 50 butiker runt om i Sverige.

Vad ingår i Bergendahls?

Bergendahlskoncernen driver butikskedjan City Gross, med fokus på stormarknad och saluhall under samma tak. Genom Glitter saluförs mode och accessoarer och genom kedjorna Granit och EKO samt under varumärket Duka heminredning, hushållsartiklar och trädgård.

Vilken kedja tillhör Willys?

Willys är en del av Axfood-koncernen. Förutom Willys och Willys Hemma ingår varumärken som Hemköp, Tempo och mat.se i koncernen som är en av Nordens största börsnoterade dagligvarukoncerner.

När grundades Kjell och Company?

1988, SundsvallKjell & Company / Grundades

Share this post