Frågor

Vilka noter maste vara med K2?

Vilka noter måste vara med K2?

De upplysningar som ska lämnas är namn, organisations-r eller personnummer och säte. Om någon koncernredovisning inte upprättas behöver upplysningarna inte lämnas. Bestämmelsen om upplysningar om moderföretag finns i 5 kap. 21 § årsredovisningslagen.

Vad menas med Eventualförpliktelser?

Eventualförpliktelser är en sammanfattande beteckning för sådana garantier, ekonomiska åtaganden och eventuella förpliktelser som inte tas upp i balansräkningen (och som därmed ska upplysas om i not).

Vad ska finnas med i en förvaltningsberättelse?

Förvaltningsberättelsen ska innehålla en rättvisande översikt över utvecklingen av företagets verksamhet, ställning och resultat. När det behövs för att förstå årsredovisningen ska översikten även innehålla hänvisningar till och ytterligare upplysningar om de belopp som tas upp i andra delar av årsredovisningen (6 kap.

Måste man redovisa jämförelsetal enligt K2?

Ett företag som redovisar resultaträkningen i förkortad form ska lämna uppgift om bruttoresultat i stället för nettoomsättning. Enligt punkt 20.9 behöver inte jämförelsetal för de obligatoriska nyckeltalen räknas om avseende räkenskapsår innan företaget börjat tillämpa K2.

Vad är skillnaden mellan en avsättning och en eventualförpliktelse?

Eventualförpliktelser bygger på möjliga åtaganden, till skillnad från avsättningar som bygger på sannolika åtaganden. Det ska med andra ord vara mer sannolikt att något ska inträffa för att en avsättning ska redovisas.

Hur redovisas eventualförpliktelser?

Om bolaget har eventualförpliktelser ska dessa tas upp i en notupplysning. I de fall uppgifter om tidpunkt eller belopp är tillräckligt säkra ska en avsättning eller skuld redovisas i balansräkningen.

Vem ska skriva förvaltningsberättelsen?

Förvaltningsberättelsen skrivs av styrelsen och ska även innehålla upplysningar om det som inte redovisas under andra rubriker i årsredovisningen.

Vilka noter är obligatoriska?

Vissa noter ska alla företag ha med, så som vilka principer för värdering som företaget använder sig av under räkenskapsåret. Andra noter ska bara företag som har sådan information att lämna ha, till exempel viktiga händelser efter räkenskapsårets slut, långfristiga skulder och förändringar i eget kapital.

Vilka noter är obligatoriska i årsredovisning?

K3: årsredovisning och koncernredovisning Noterna ska, enligt BFNAR 2012:1 punkt 8.2, normalt presenteras i följande ordning: Redovisningsprinciper och värderingsprinciper. Uppskattningar och bedömningar. Tilläggsupplysningar till poster i den ordning respektive post redovisas i resultat- och balansräkning.

Share this post