Populära

Hur rotar man elefantora?

Hur rotar man elefantöra?

Stickling av Elefantöra (Pilea peperomoides)

  1. Börja med att knipsa av de uppstickande skotten på elefantörat så nära stammen som du kan.
  2. Sätt stjälkarna i vatten så att de bildar rötter.
  3. När stjälkarna har fått rötter är de redo att planteras i vanlig blomjord.

Hur får man en tät elefantöra?

Du kan forma Elefantöra till att bli buskigare genom att beskära toppen, så förgrenar den sig. Gör en stickling av toppen så får du en ny planta. Om din Elefantöra blir lång och sned, kan du räta upp den med hjälp av en blompinne.

Kan elefantöra stå inne i rummet?

1. Elefantörat trivs i ett ljust eller halvskuggigt fönster, men kan även stå en bit in i rummet. Se till att den inte får direkt solljus, så blir bladen större. 2.

Hur tar man en stickling från elefantöra?

Sticklingar tar du enkelt genom att skära eller bryta av det nya skottet som kommer upp ur jorden. Skär gärna av så nära huvudplantans rot som möjligt. Sätt sedan i vatten en vecka och plantera ut i ny kruka. Vattna.

Varför viker sig bladen på elefantöra?

Kanske är det vattningen det är fel på? Placera den inte heller i full sol utan i ljus halvskugga. Vattna den i kanten av krukan, inte inne i växten eftersom den inte gillar vatten på stjälkarna. Använd ljummet vatten, gärna regnvatten, som inte får stå kvar i ytterkrukan.

Kan elefantöra stå mörkt?

Skötsel elefantöra För att få elefantörat att trivas så kan du gott placera den i ett halvljust läge med en temperatur om minst 5 °C, utan att den står i ett direkt solljus. Med mindre ljus får den nämligen större blad.

Hur sköter man svärmors tunga?

Själva vattningen av en svärmorstunga bör ske med långa mellanrum, gärna så långa att jorden torkar ut helt. När jorden är helt torr så vattna igenom växten ordentligt så att jorden blir ordentligt blöt, för att sedan låta den torka upp på nytt inför nästa vattning.

Kan man ta sticklingar av elefantöra?

Elefantöra är lätt att odla hemma Elefantörat förökar du absolut enklast genom dess sticklingar som den skjuter ut, och du behöver absolut inte vara någon trädgårdsexpert för att lyckas med detta.

Share this post