Blogga

Vad anvands klorhexidin till?

Vad används klorhexidin till?

Klorhexidin är avsett för sårdesinfektion, desinfektion av slemhinnor i samband med förlossning och desinfektion av urinrörsmynningen före insättning av kateter. Klorhexidin dödar eller hämmar tillväxten av olika typer av bakterier.

Varför inte klorhexidin i örat?

Klorhexidin är neurotoxiskt och får inte komma i kontakt med mellanörat eller hjärnhinnor.

Hur ofta ska man använda klorhexidin?

Hur du använder Klorhexidin Fresenius Kabi Munnen sköljs 2 gånger dagligen med ca 10 ml lösning under minst 1 minut. Lösningen skall därefter spottas ut. Vid kirurgi i munhålan sköljs munnen under 5 dagar före och 5 dagar efter operation.

Klorhexidin dödar eller hämmar tillväxten av olika typer av bakterier. för desinfektion av känslig hud där klorhexidinsprit inte tolereras t. ex. pungen och mellangården.

Hur länge håller en öppnad Klorhexidinsprit?

ska användas inom 12 timmar.

Vad har man Desivon till?

– 1 ml lösning innehåller 0,5 mg av den aktiva substansen klorhexidindiglukonat (motsvarande 0,28 mg klorhexidin). – Övrigt innehållsämne är renat vatten.

När kan klorhexidin rekommenderas?

Klorhexidin är ett medel som har bakteriedödande effekt och som förhindrar uppkomsten av nya bakteriebeläggningar. Medlet används oftast när du har svårt att borsta tänderna i samband med operationer i munnen eller efter tand- och käkskador.

Hur länge håller öppnad Alsolsprit?

Öppnad flaska är hållbar i 6 månader.

Hur länge håller Hibiscrub?

Syftet med att duscha med bakteriedödande klorhexidintvål (Descutan eller Hibiscrub) inför en operation är att minska antalet bakterier på huden och därmed minska risken för sårinfektion. Vid rätt utförd dusch kvarstår effekten i cirka sju dagar, den tid det oftast tar för operationssåret att läka.

Var kan man köpa Desivon?

Köp Desivon 125 ml på apotea.se.

Finns Desivon?

19,50 kr. Produktinformation: Huddesinfektion och sårrengöring för desinfektion av småsår. Tvätta området runt såret med en bomullstuss indränkt med Desivon.

Share this post