Rekommendationer

Hur paverkar bostaden klimatet?

Hur påverkar bostaden klimatet?

De stora mängder material som används och det avfall som genereras vid nyproduktion och ombyggnationer av bostäder ger upphov till stor miljöpåverkan kopplat till hur materialen framställs, transporteras och hanteras. De ger bland annat upphov till föroreningar, uttag av naturresurser, och avfall.

Hur tror du att nya bostäder i skogen skulle påverka miljön i närområdet?

De boendes skötsel av den privata trädgården har betydelse för att nå målet eftersom dess användbarhet för lek, rekreation och odling påverkar behovet av allmänna grönområden och odlingslotter. Användning av närmiljön Preciseringen av God bebyggd miljö enligt citatet ovan berör grönområ- den med närhet till bebyggelse.

Vilka viktiga punkter runt husets klimatskal måste vi ta hänsyn till?

När man ser över klimatskalet finns det några viktiga aspekter att ta i beaktande. – Det viktigaste att tänka på när det gäller klimatskalet är att vara noga med tätskiktet, minska köldbryggor, välja en god isolering och energieffektiva fönster, berättar Tomas Berggren på Energimyndigheten.

Hur vi kan vara energieffektiva i våra hem?

Till rena energibesparingar hör till exempel att ta cykeln i stället för bilen, minska ned på antalet lampor i julbelysningen, duscha lite kortare eller att sänka temperaturen hemma. Det minskar energianvändningen, men i vissa fall också nyttan som energin ger.

Vilket material på hus är miljövänligast när man bor i Sverige?

Därför är många av de traditionella svenska byggnadsmaterialen som furuträ, lera, halm, lin och hampa mycket bra ur miljösynpunkt. Även en hel del av mer nutida byggmaterial är bra miljöval. Hit räknas gipsskivor, träfiberskivor och träull.

Vad ingår i klimatskal?

Vad innebär husets klimatskal? Klimatskalet, även kallat klimatskärm, omfattar de delar av byggnaden som gränsar mot den yttre omgivningen, det vill säga ytterväggar, tak, golv/grund, fönster och dörrar.

Vad ingår i en byggnads klimatskal?

Klimatskalet är i dagligt tal de ytor som omsluter husets uppvärma yta dvs tak, fasad, fönster, ytterdörrar samt grund.

Share this post