Rekommendationer

Hur gammal ar gubben Pettson?

Hur gammal är gubben Pettson?

Huvudpersoner är gubben Pettson och hans talande katt Findus. Flera filmatiseringar och teaterpjäser har gjorts av böckerna….Pettson och Findus[redigera | redigera wikitext]

Information
Land Sverige
Språk Svenska
Genre Barn
Utgiven 1984-

Vilket är det udda paret i Sven Nordqvists Barnboksserie?

Mamma Mu och Kråkan har varit barnfavoriter i över 30 år och sjutton böcker om det omaka radarparet har Jujja Wieslander och Sven Nordqvist skapat under åren.

Vem har tecknat Pettson och Findus?

Sven NordqvistPettson och Findus / Författare

Sven Nordqvists son var nyfödd då första boken utkom och vartefter han växte upp ändrades Pettson och Findus relation. Findus blev allt mer som ett barn för Pettson.

Hur gammal är Sven Nordqvist?

75 år (30 april 1946)Sven Nordqvist / Ålder

Hur gammal är Findus?

Findus är katten som tror att han är fem år, men vi vet att han har ätit födelsedagstårta många gånger. Foxxy har träffat Findus och fått flera intressanta svar. Hur gammal är du?

Hur ofta fyller Findus år?

Fråga 1: Hur många gånger per år fyller Findus år? Svar: Tre gånger (alternativ 2).

Vem har illustrerat Mamma Mu och Kråkan?

Mest känd är hon för sina böcker om Mamma Mu och Kråkan, figurerna hon skapade tillsammans med Tomas Wieslander och som blivit hela 17 böcker illustrerade av Sven Nordqvist. Jujja Wieslander har bl. a. även skrivit böckerna om Vina Vina, Hjördis och Dagspöket, som vann Förskolebarnens litteraturpris 2021.

Hur många böcker har Sven Nordqvist skrivit?

Sven Nordqvist har bott på landet i norra Uppland och sedan 2002 i Stockholm. Sven Nordqvist hör till en av de mest framgångsrika bilderboksskaparna som gjort närmare tjugo egna böcker och illustrerat lika många av andra författare.

Vem spelar katten Findus?

Ika Nord spelade katten Findus i julkalendern 1993. Men efter framgångarna valde SVT ändå att avsluta Ikas karriär på kanalen. Medan Ika kände att hon hade massor av idéer ville de byta inriktning. Efter att ha spelade Findus i julkalendern Tomtemaskinen om Pettson och Findus försvann hon från rutan.

Vem gör rösten till Pettson?

Medverkande

Röster:
Tord Peterson Pettson
Kalle Lundberg Findus
Mona Seilitz Prillan
Gunnar Uddén Gustavsson

Var föddes Sven Nordqvist?

30 april 1946 (ålder 75 år), HelsingborgSven Nordqvist / Född

När föddes Sven Nordqvist?

30 april 1946 (ålder 75 år)Sven Nordqvist / Födelsedatum

Share this post