Trendig

Kan man ta Postafen mot yrsel?

Kan man ta Postafen mot yrsel?

Meklozin som är ett antihistamin, dämpar innerörats funktioner som har med balansen att göra och ger på så sätt effekt mot illamående och kräkningar. Verkningstiden är ca 12 timmar. Postafen används till vuxna, ungdomar och barn över 6 år vid åksjuka (bil-, buss-, flyg- och sjösjuka).

Vad beror åksjuka på?

Åksjuka, eller rörelsesjuka som det också heter, uppstår när hjärnan får motstridiga signaler från ögon, balansorgan och ledsinne. Det kan komma under alla sorters resor, och leda till illamående och kräkningar. Det finns mycket du kan göra själv för att undvika att bli åksjuk.

Finns medicin mot yrsel?

De två substanserna tillhör olika grupper av läkemedel. Cinnarizin ingår i en grupp som kallas kalciumantagonister. Dimenhydrinat tillhör en grupp som kallas antihistaminer. Båda substanserna verkar genom att minska symtomen på vertigo (en känsla av yrsel eller av att det “snurrar“) och illamående.

Hur tätt kan man ta Postafen?

Du ska ta tabletten genom munnen tillsammans med en måltid, vatten eller en alkoholfri dryck. Postafen har inte undersökts i kliniska studier på barn. Vid åksjuka ges dosen 1 timme före avresa och därefter var 12:e timme om resan varar längre än 12 timmar. Vuxna och ungdomar över 12 år: 1 tablett 2 gånger dagligen.

Kan Lergigan ge yrsel?

Liksom alla läkemedel kan Lergigan comp orsaka biverkningar men alla användare behöver inte få dem. Vanliga (kan förekomma hos upp till 1 av 10 användare): Muntorrhet. Mindre vanliga (kan förekomma hos upp till 1 av 100 användare): Yrsel, huvudvärk, svårigheter att kasta vatten. Förstoppning.

Hur fungerar Calma?

Calma är ett medicinskt tuggummi. Det aktiva innehållsämnet i Calma är ett antihistamin som förebygger och häver illamående och kräkningar vid åksjuka (t. ex. bil-, buss-, flyg- och sjösjuka).

När går Postafen ur kroppen?

Vad Postafen är och vad det används för Verkningstiden är ca 12 timmar.

Vilka biverkningar har Lergigan?

Biverkningar av Lergigan Precis som alla läkemedel kan Lergigan ge biverkningar. Att bli torr i munnen och känna dig dåsig är de vanligaste. Allvarliga biverkningar är sällsynta. Om du mår dåligt av din medicin ska du alltid kontakta din läkare.

Share this post