Ny

Hur filmades 1917?

Hur filmades 1917?

I filmen 1917 får vi följa med två stycken brittiska soldater och se hur det var i första världskriget. Det som gör filmen lite speciell är att man har gjort så att det ser ut som att hela rasket är inspelat i en enda tagning.

Var utspelar sig 1917?

1917 handlar om två brittiska soldater som befinner sig på västfronten. De har tilldelats ett självmordsuppdrag. General Erinmore (som spelas av Colin Firth) beskriver vad som står på spel.

Var finns 1917?

”1917” finns nu att streama på Netflix och YouTube Movies och att hyra och att köpa på iTunes, Rakuten TV, Google Play, Viaplay Rent & Buy, Blockbuster och SF Anytime.

Var är filmen 1917 inspelad?

Var är ”1917” filmad? Filmen spelades in från april till juni 2019 på olika platser i Storbritannien, bland annat i Salisbury i England och i Govan Docks, nära Glasgow i Skottland.

Var kan jag streama 1917?

1917 – Film online på Viaplay.

Finns 1917 på Netflix?

Under första världskriget försöker två brittiska soldater korsa fiendens linjer för att leverera ett meddelande som kan rädda hundratals liv, inklusive den enes bror. Titta så mycket du vill.

Vad hände år 1917?

1 april – Sverige erkänner Rysslands provisoriska regering som tillsatts efter ryske tsarens abdikation i mars 1917. 2 april – USA:s kongress röstar för krig mot Tyskland. 6 april – USA förklarar Tyskland krig efter ja-röster i USA:s kongress, och USA går in i kriget på samma sida som Frankrike och Storbritannien.

Vad är Hungerkravallerna?

Det var en av många våldsamma händelser som inträffade i Sverige under våren 1917. Det var brist på livsmedel och kraftigt stigande priser som gav upphov till oro i Sverige. Även i Stockholm utbröt det svåra hungerkravaller. Ridande polis tvingades skingra demonstrerande arbetare med blanka sablar.

Share this post