Rekommendationer

Vad sager den nya Pandemilagen?

Vad säger den nya Pandemilagen?

Lagen om särskilda begränsningar för att förhindra spridning av sjukdomen covid-19, också kallad den tillfälligapandemilagen, gällde mellan den 8 januari 2021 och den 31 mars 2022. Lagen kom till mot bakgrund av att coronavirusets påverkan på samhället under perioder var stor.

Vad gäller Pandemilagen?

Covid-19 ska inte längre klassas som en allmänfarlig sjukdom från april, föreslår regeringen i en proposition. Vid månadsskiftet ska dessutom pandemilagen sluta gälla.

Är restriktionerna borta?

Avveckling från den 9 februari 2022 Allmänna sammankomster och offentliga tillställningar: deltagartak, krav på avstånd mellan sällskap och storlek på sällskap, och möjligheten att ställa krav på vaccinationsbevis tas bort.

Vad gäller för privata tillställningar Corona?

Regeringen beslutar om deltagartak för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, mässor och privata sammankomster i hyrda lokaler. Regeringen har i dag beslutat om skärpta restriktioner med anledning av den ökade smittspridningen av covid-19 och det ansträngda läget i vården till följd av pandemin.

Vad innebär restriktioner Corona?

Covid-19 inte längre allmänfarlig och samhällsfarlig Från och med den 1 april klassas covid-19 inte längre som en allmänfarlig och samhällsfarlig sjukdom, meddelar Folkhälsomyndigheten.

Vad gäller vid Covid i familjen?

Om du bor tillsammans med någon som har covid-19 behöver du inte stanna hemma, om du själv är frisk. Men var uppmärksam på om du blir sjuk och får symtom på covid-19. Då ska du stanna hemma. Ring telefonnummer 1177 om du behöver hjälp med att bedöma dina symtom eller få råd om var du kan söka vård.

När kan man gå tillbaka till jobbet efter Corona?

Den gäller även dig som är vaccinerad eller som tidigare har haft covid-19. Särskilda rekommendationer finns för personal inom hälso- och sjukvården och omsorgen. Barn och vuxna kan återgå till arbetet, skolan, förskolan och andra aktiviteter när de har blivit friska och har gott allmäntillstånd.

Share this post