Populära

Vilken fisk ar bra att steka?

Vilken fisk är bra att steka?

Steka fisk

  • Lax – Kotletter steks 1–2 min/sida. Tjockare bitar mår bäst av att brynas och efterstekas i ugn, 12–15 min i 150°C.
  • Torskfilé – Då torskfiléer har en tendens att falla sönder passar de bäst att dubbelpanera.
  • Rödspätta – Liksom torsken, paneras med fördel innan stekning.

Vilka möjliga Paneringar kan man använda sig av när man ska fritera fisk?

Man kan enkel-, ägg- eller dubbelpanera. När man friterar använder man en frityrsmet som panering. Man panerar för att skydda varan (enkel- och äggpanering) eller för att ge varan en krispig, smakrik och skyddande yta (dubbelpanering). Det mesta kan paneras, kött fisk, skaldjur, grönsaker och rotfrukter.

Hur steker man Fiskfile?

Stek skinnsidan först tills den får fin färg och sedan stek runt om. Lägg fisken i en ugnsfast form och sätt i en stektermometer. Tillaga i ugn tills fisken har 46 grader innertemperatur. Passar bäst till vit fisk (exempelvis torsk).

Hur får man paneringen att sitta kvar?

Ägg är det perfekta klistret. Torka först av det som ska paneras med ett hushållspapper och doppa sedan i uppvispat ägg. Då får man en bra bas att hålla kvar paneringen med. Låt gärna ägget torka till en aning innan det doppas i det som blir ytterlagret.

Varför Dubbelpanerar man?

Fiskfiléer passar bra att dubbelpanera. Man panerar för att behålla fiskens smak och för att den inte ska bli torr vid stekningen.

Hur man steker fiskpinnar?

Lägg de djupfrysta fiskpinnarna i en ugnssäker form eller på plåt med bakplåtspapper. Tillaga i 10-12 minuter. Stek de djupfrysta fiskpinnarna i ca 8-10 minuter på medelhög värme. Vänd dem då och då.

Varför släpper paneringen?

Det finns också risk för att råvaran inte blir genomstekt. Lägg den i pannan först när fettet nått rätt temperatur. Är värmen inte tillräckligt hög, eller om råvaran läggs i för tidigt, får man en lös, soggig och fettdrypande panering som lätt lossnar. Generellt gäller att lägga i varan när smöret fräser.

Hur man gör panerad fisk?

Panera fisk

  1. Enkelpanering. Vänd fisken i mjöl eller ströbröd. Alternativt, doppa fisken i uppvispat ägg sedan i mjöl eller ströbröd.
  2. Dubbelpanering. Vänd fisken först i mjöl sedan i uppvispat ägg och sist ströbröd.
  3. Panering med goda smaker. Vänd filén i uppvispat ägg sedan i något av följande,

Share this post