Populära

Vad ar Databus?

Vad är Databus?

Databussar binder samman moderkortskomponenter och används för kommunikation mellan processor och närliggande enheter, såsom processorns arbetsminne. Databussens hastighet påverkar datorkapaciteten avsevärt. En långsam databuss försämrar datorns totalprestanda även om processorn har hög kapacitet.

Hur fungerar en buss?

I sin enklaste form är en buss en elektrisk ledning som kopplar samman flera elektriska enheter. Via den gemensamma ledningen kan enheterna kommunicera genom att skicka ut och ta emot signaler. För att inte flera kretsar ska försöka skicka signaler samtidigt bestämmer en av enheterna vem som får prata.

Vad heter den buss som det finns mest av i dagens datorer?

AGP finns i versionerna och hastigheterna 1x, 2x, 4x och 8x. Dagens datorer använder oftast PCI-Express.

Kan många bussar niga?

Vid körning vid halt väglag kan dock bussen vika sig om man kör för snabbt eller med för mycket gaspådrag genom en kurva, detta trots moderna antispinn- och antisladdsystem. Det finns dock vissa tillverkare som tillverkar eller har tillverkat chassin med mittmotor och låggolv, speciellt till bussar med dubbla leder.

Hur lång får en ledbuss vara?

Regeringens beslut innebär att en ledbuss med fler än en ledad sektion samt buss med tillkopplad släpvagn i kollektivtrafiken får vara 24 meter långa istället för 18,75 meter och framföras i Sverige utan att Transportstyrelsen behöver meddela särskilda föreskrifter. Förordningsändringarna träder i kraft den 1 maj 2019.

Vad heter den nyaste interna PC bussen som har ersatt PCI och AGP?

Vad är PCIe ( PCI-Express)? Den är en standard som har ersatt de tidigare PCI- och AGP- bussarna i en dator. PCIe är seriell överföringsmetod, i motsats till traditionell PCI och AGP som är parallella. Övergång till seriell kommunikation sker även på andra bussar.

Share this post