Rekommendationer

Var ska man bo i Bordeaux?

Var ska man bo i Bordeaux?

Blaye, Margaux, Pauillac, Pessac-Léognan, Saint-Emilion, Saint-Estèphe, Saint-Julien och Sauternes är alla prestigefyllda namn och terroirer som utgör etapper du inte bör missa utmed Route des Vins i Bordeaux och dess storslagna vinregioner.

Vad äter man i Bordeaux?

Bordeaux räknas inte till en av de riktigt stora matregionerna i Frankrike. Utbudet är givetvis ändå stort, allt ifrån lamm och fågel till fisk och skaldjur. Framförallt ostronen från Atlantkusten, tryffel, gås och anka har blivit berömda.

Vad betyder Bordeaux?

Bordeaux är huvudstad i regionen Nouvelle-Aquitaine men också prefektur i departementet Gironde. Dess invånare kallas för ”Bordelais”. Bordeauxvinerna har fått sitt namn från staden och har producerats här sedan 1700-talet.

I vilken provins ligger Paris?

Paris (franskt uttal: [paʁi] ( lyssna)) är Frankrikes huvudstad och en världsstad med månghundraårig historia som en av världens mest betydande städer. Staden är belägen vid floden Seine och grundades av romarna under namnet Lutetia. Paris utgör ett eget departement i regionen Île-de-France.

Vad heter län i Frankrike?

Termen region Termen région infördes officiellt 2 mars 1982 då Frankrikes decentraliseringsreform fick laglig kraft, och vid samma tidpunkt fick regionerna sin status. Regionerna har ett styre (conseil régional) vars representanter röstas fram genom regionala folkval.

Vad odlar man i trakten runt Bordeaux?

I stort kan man säga att vinnäringen går mot högre kvalitet. Något som märks inte minst på att den mest odlade druvsorten idag är Cabernet Sauvignon, Bordeaux stolthet. Detta är något nytt. Tidigare har världens mest odlade druvor varit av mer medioker karaktär, druvsorter som ofta använts till bulkviner.

Vilken provins ligger Bordeaux?

Bordeaux är en hamnstad i sydvästra Frankrike med 243 626 invånare (863 391 invånare inklusive kranskommuner enligt 2012 års folkräkning, vilket är det sjunde största storstadsområdet i Frankrike). Bordeaux är huvudstad i regionen Nouvelle-Aquitaine men också prefektur i departementet Gironde.

Share this post