Ny

Hur farligt ar Theralen?

Hur farligt är Theralen?

Om du använt för stor mängd av Theralen Symtom på överdosering är trötthet, sömnighet, medvetslöshet och hjärtpåverkan t. ex snabba hjärtslag. Överdosering kan vara livshotande, speciellt vid samtidigt intag av alkohol, droger och/eller vissa läkemedel (se ”Andra läkemedel och Theralen”).

Hur ofta kan man ta alimemazin?

Hur du tar Alimemazin Evolan Vid behandling av orostillstånd och andra symtom till följd av alkoholmissbruk eller narkomani hos vuxna: I början av behandlingen 40-60 mg 2-3 gånger dagligen, som efter några dagars behandling i regel kan minskas till 5-10 mg 2-3 gånger dagligen.

Är alimemazin farligt?

Stigande ålder medför generellt en ökad känslighet för läkemedel. Alimemazin ska därför användas med försiktighet av äldre patienter, vilka kan vara mera känsliga för alimemazins effekter såsom extrapyramidala reaktioner, yrsel, trötthet, blodtrycksfall, urinretention och obstipation.

Har Theralen utgått?

Theralen, alimemazin, 5 mg tabletter avregistreras i Sverige och godkännandet upphör att gälla från och med den 1 januari 2021. Theralen 5 mg tabletter är redan slut på centrallager. Theralen 5 mg tabletter kommer inte att tillhandahållas längre. Kapslar med alimemazin 20 mg finns att tillgå.

Är Theralen vanebildande?

Alimemazin (Theralen) är ett lugnande fentiazinderivat som bland annat används som allergi- och klådstillande och som sömnmedel. Substansen är inte vanebildande men har biverkningar som beror på dess farmakologiska egenskaper.

Kan man dö av Theralen?

Symtom: Ger främst olika grader av CNS-depression från trötthet, somnolens till djup medvetslöshet. Sinustakykardi kan förekomma men påverkan på cirkulationen är ofta ringa. Förlängd QT-tid och fall av allvarliga arytmier med dödlig utgång har beskrivits vid överdosering av fentiaziner.

Är Theralen narkotika?

Theralen är en receptbelagd medicin med Alimemazin som aktiv substans. Den används för sina lugnande effekter och som sömnmedel. Theralen kan också användas mot bland annat illamående, kräkningar och allergiska besvär.

Share this post