Blogga

Vad ska man tanka pa nar man tar navelpiercing?

Vad ska man tänka på när man tar navelpiercing?

Låt din piercing vara ifred! Väl läkt behöver ditt smycke sticka ut ifrån kroppen hela tiden. Det skall inte vara tryckt, pressat eller hållet mot endera sidan. Du bör även undvika att sova på mage samt försöka att sitta rakt nog så att piercingen inte blir ihoptryckt.

Får man ärr efter navelpiercing?

Oavsett vad just dina skäl är till att skaffa denna piercing, så är den en av de som tar längst tid på sig att läka. Läktiden kan vara från 3 månader upp till ett år och infektioner och ärrvävnad från felaktig skötsel är vanligt förekommande.

Hur gör man rent navelpiercing?

Håll en ren bomullstuss med koksaltlösning och blötlägg piercingen under 10 minuter minst 6 gånger per dag. Återfukta tussen om den blir torr eller svalnar. För mycket salt gör inte att lösningen fungerar bättre utan irriterar istället din piercing så blanda efter anvisningen.

Hur lång tid tar det för Navelpiercing att läka?

Så även om din väns navelpiercing läkte efter 14 dagar så kan din behöva lite längre tid. När man ska rengöra sin piercing med koksaltlösning (Se recept nedan) Så ska man blötlägga lite bomull och sedan blötlägga piercingen under tio minuter, och upprepa detta minst fem gånger per dag.

Vad är bäst att tvätta sin Navelpiercing med?

Tvätta alltid med tvål och vatten för att förhindra att smuts och bakterier förflyttar sig till piercingen eller det nytagna hålet. Och pilla inte mer än nödvändigt på Piercingen. Tänk på att alla kroppar är olika och därför varierar läkningstider från person till person.

Kan man tvätta Navelpiercing med alsolsprit?

Undvik Klorhexidin, Alsolsprit/lösning och Desivon för daglig och regelbunden rengöring av piercings. Väteperoxid tar död på många bakterier, men förstör även den friska huden runt piercingen. Använder man det under en längre tid kan det kan det till och med hindra din piercing från att läka. Undvik det på alla sätt!

Share this post