Blogga

Vilka risker finns det om patienten inte ater efter insulin?

Vilka risker finns det om patienten inte äter efter insulin?

Det viktigaste att tänka på då är att fortsätta tillföra insulin till kroppen, även om man inte kan äta! Kroppen kan annars inte få in energi i cellerna, vilket gör att man är i riskzonen att utveckla syraförgiftning, som är ett livsfarligt tillstånd!

Kan smala personer få diabetes?

En starkt bidragande orsak till insulinresistens är övervikt och ungefär 90 procent av alla med typ 2 diabetes är överviktiga. Undantagen, de normalviktiga eller riktigt smala med diagnosen, som du har stött på har sannolikt inte någon uttalad insulinresistens. Däremot en otillräcklig insulinproduktion.

Varför tar man för mycket insulin?

Om man tar för mycket insulin så får man hypoglykemi (hypoglycemi), som innebär att blodsockret blir för lågt. Detta kan vara allt ifrån lite obehagligt till livshotande, beroende på hur stor överdoseringen är. Insulin måste hanteras med största försiktighet eftersom en överdos kan leda till medvetslöshet och i värsta fall död.

Vilka funktioner har insulin i kroppen?

Hormonet har många funktioner i kroppen och de allra viktigaste funktionerna är som följer: 1 Insulin reglerar vår omsättning av socker (glukos) och andra kolhydrater 2 Insulin påverkar vår omsättning av fett 3 Insulin påverkar vår omsättning av protein

Vad är biverkningar av insulin?

Biverkningar av insulin är vanligt. Dessa biverkningar inkluderar bland annat hypoglykemi (blodsockerfall) och allergiska reaktioner. Sådana biverkningar kan utgöra allvarliga hälsorisker, varför det är viktigt att man vet vilka risker som finns med att injicera insulin. Biverkningar av insulin delas upp i akuta och sena biverkningar.

Hur länge mår förvaring av insulin?

Förvaring av insulin. Insulin mår bäst av att förvaras i kylskåp vid 2-8 grader, men det är hållbart upp till fyra-sex veckor vid 25-30 grader beroende på vilket insulin du har. Den insulinpenna eller de ampuller du använder ska du ha i rumstemperatur.

Share this post