Ny

Kan barn ta vuxen nasspray?

Kan barn ta vuxen nässpray?

Rådfråga läkare eller apotekspersonal om du är osäker. Otrivin 1 mg/ml nässpray kan användas av vuxna och ungdomar som fyllt 12 år högst 10 dagar i följd. Inte för barn under 12 år.

Kan man ta nasonex och Otrivin samtidigt?

Tala om för läkare eller apotekspersonal om du tar, nyligen har tagit eller kan tänkas ta andra läkemedel, även receptfria sådana. Om du tar andra läkemedel som innehåller kortikosteroider för din allergi, antingen via munnen eller som injektion, kan din läkare bestämma att du ska sluta ta dem när du använder Nasonex.

Kan man använda för mycket nässpray?

Överanvändning av nässpray Avsvällande nässpray kan orsaka nästäppa om du använder det för länge eftersom slemhinnan i näsan då har vant sig vid behandlingen. Om du har använt nässpray i mer än 10 dagar så svullnar nässlemhinnan upp direkt om du inte använder nässprayen. Du har då utvecklat ett slags nässpraysberoende.

Kan man ge Otrivin till barn?

Otrivin 0,5 mg/ml skall inte användas hos barn under 1 år. Otrivin 1 mg/ml skall inte användas hos barn under 12 år. Överskrid inte rekommenderad dos, särskilt hos barn eller äldre.

Hur får man barn att ta nässpray?

Ge läkemedlet långsamt genom barnets mungipa och rikta dossprutan mot insidan av kinden. Då minskar risken för att barnet ska få läkemedel i luftstrupen. I den här texten finns råd om vad du kan behöva tänka på när du ger läkemedel till barn.

Vad är åldersgränsen på nässpray?

Finns det någon åldersgräns för att köpa receptfria läkemedel? Det finns ingen formell åldersgräns för att köpa receptfria läkemedel på apotek, med undantag av nikotinpreparat där det är 18-årsgräns.

Kan man ge nässpray när barnet sover?

För barn över ett år finns avsvällande nässpray (till exempel Xylometazolin ABECE eller Nasoferm) som kan vara bra att ta om det är tjockt i näsan innan läggdags. Det finns även nässpray med koksaltlösning för att lösa upp och rensa torkat eller tjockt snor.

Share this post