Rekommendationer

I vilken kurs gor man UF foretag?

I vilken kurs gör man UF företag?

Magiskt att lära sig entreprenörskap Forskning visar att UF-företagare startar fler företag, har färre arbetslöshetsdagar, får högre inkomster och oftare blir chefer. Utbildningen heter UF-företagande och innebär att gymnasieelever startar, driver och avvecklar ett UF-företag under ett läsår.

Vad krävs för att få starta ett UF företag?

För att kunna starta ert UF-företag måste ni registrera er själva och företaget genom organisationen Ung Företagsamhet. Registret har öppet mellan den 1 september och den 1 december. Efter den 1 december är det inte möjligt att registrera sig. Tänk på ett ni måste ha en godkänd affärsidé.

Vilka program har UF?

UF-företag kan drivas inom alla gymnasieprogram, även IM och inom GySär, kopplat till ett eller fler ämnen. Under året som UF-företagare kan du delta i olika aktiviteter som tävlingar och mässor.

Hur blir man UF lärare?

För att erhålla titeln certifierad UF-lärare krävs att du har genomgått hela grundutbildningen för UF-lärare samt handlett UF-elever under ett år. För att bibehålla certifikatet krävs att du handleder UF-företag minst vartannat år samt deltar i ett eller flera evenemang i Ung Företagsamhets regi.

Hur gammal måste man vara för att starta ett UF företag?

Du som är mellan 16 och 18 år måste ha tillstånd från förmyndare och överförmyndare för att starta och driva ett riktigt företag. Förmyndare är oftast dina föräldrar. Överförmyndare finns i varje kommun. Du och dina föräldrar ansöker om samtycke från överförmyndaren på en särskild blankett som du får från din kommun.

Har man UF företag i ekonomi juridik?

Vill du starta ett eget företag? Entreprenörskap är en viktig del på Ekonomiprogrammet. Ung företagsamhet, UF, är en organisation som ger dig som elev chansen att få driva ett eget företag under ett läsår. Precis som på ett riktigt företag lägger du upp en affärsplan och skriver en bolagsordning.

Share this post