Blogga

Hur vet man vilken Fitzpatrick hudtyp man har?

Hur vet man vilken Fitzpatrick hudtyp man har?

Gör Fitzpatrick-testet nu så behöver du aldrig mer undra….Del 2: Hur reagerar din hud när den utsätts för sol?

  1. Blåsor bildas och huden flagnar.
  2. Brinner ibland och flagnar.
  3. Brinner mycket sällan.
  4. Har aldrig bränt mig.

Vad har jag för hudtyp quiz?

Är du en hudvårdsnörd har du garanterat läst A-kursen i hur man väljer rätt produkter – att det är viktigt att välja de som passar just din hud. Vi är alla olika och it makes sense att vi också har olika hudtillstånd.

Vad är min hudtyp test?

Ta reda på vilken hudtyp du har. Genom att känna till hudens genetiska grundtyp blir det lättare att ta hand om den, och att veta till exempel hur, och med vad, du ska rengöra eller smörja in den. Det handlar alltså inte om att du ska ändra din hudtyp för det går inte, utan om att stötta den med rätt omvårdnad.

Kan ens hudtyp ändras?

Hudtypen kan förändras under vår livstid. Personer som har en fet hudtyp i tonåren kan märka att huden blir torrare efter puberteten och personer med normal hudtyp kan få torrare hud när de blir äldre.

Hur ser känslig hy ut?

Om du har känslig hy har du ofta lätt för att få ytliga blodkärl. Känslig hy har också lätt att få rodnad och utslag. Ett klassiskt problem är att känslig hy oftare reagerar på starka produkter.

Vad är hudtyp 1?

Hudtyp 1. Har ofta mycket ljus och känslig hud, fräknar och blont eller ljusrött hår. Den som har hudtyp 1 blir aldrig eller mycket sällan brun. Bör inte sola alls, då man inte bildar något skyddande pigment.

Vad är kombinerad hy?

En kombinerad hud eller blandad hud som det också kallas är en hud som har både torra och feta partier. Huden är ofta fet och glansig/oljig i t-zonen, det vill säga i pannan, på näsan och hakan, och torr eller normal på kinderna. En kombinerad hudtyp ändras ofta med årstiderna, den blir alltså extra torr under vintern.

Vad är hudtyp 2?

Hudtyp 2. Har ljus hud och blont eller mellanblont hår. Ibland lite fräknar. Men även den som är mörkblond kan tillhöra hudtyp 2, så låt dig inte luras av att du kanske har lite mörkare hår.

Share this post