Frågor

Varfor anvander man Xylocain lidokain )?

Varför använder man Xylocain lidokain )?

Vad Xylocain är och vad det används för Xylocain salva används för att lindra smärta vid t ex insektsbett, sår- och brännskador, såriga bröstvårtor i samband med amning samt inför rengöring av sår.

Hur fungerar en lokalbedövning?

Lokalbedövning innebär att man bedövar endast vissa delar av kroppen, för att ta bort smärtkänsligheten , och fortfarande vara vid medvetande. Den typ av läkemedel som används kallas lokalanestetika. Det finns olika salvor och injektioner man kan ge som lokalbedövning.

Kan man använda Xylocain salva i munnen?

Användning av Xylocain kutan spray i mun och svalg kan påverka sväljförmågan och därmed öka risken för att man ofrivilligt får Xylocain spray i luftstrupen. Bedövningen kan också öka risken för bitskador. Före intag av mat och dryck ska därför bedövningen ha släppt helt.

Varför finns adrenalin med i Lokalbedövningsmedlet?

1. Vad Xylocain adrenalin är och vad det används för. Xylocain adrenalin innehåller den aktiva substansen lidokain som är ett lokalbedövande medel, och den aktiva substansen adrenalin som förlänger effekten av lidokain. Det blockerar tillfälligt nervsignalerna i det område där det injiceras.

Hur känns det när bedövningen släpper?

Innan bedövningen har släppt bör du vara försiktig när du äter och dricker. Eftersom du inte har någon känsel direkt efter behandlingen finns en risk att du biter dig i läppen eller kinden. Bedövningen kan sitta kvar i några timmar. Barn som får lokalbedövning kan behöva hjälp så att de inte biter sig i läpp och kind.

Hur länge kan man använda Xylocain?

Hur du använder Xylocain Använd alltid detta läkemedel enligt läkarens anvisningar. Rådfråga läkare eller apotekspersonal om du är osäker. Dosen av Xylocain bestäms av läkaren och beror på vilken typ av bedövning du behöver, vilket område som ska bedövas och hur länge bedövningen ska verka.

Share this post