Populära

Ar det svart att jobba som ekonom?

Är det svårt att jobba som ekonom?

Sammantaget är det relativt lätt för nyexaminerade ekonomer att få jobb idag även om Coronapandemin påverkar hela arbetsmarknaden. För stora grupper av mer erfarna ekonomer är det lätt att få jobb. Läsåret 2019/2020 examinerades 7 851 ekonomer, varav 53 % kvinnor och 47% män.

Vad är en controller jobb?

En controllers främsta arbetsuppgift är att analysera verksamheten från olika perspektiv för att kunna ta fram strategier för hur företaget eller organisationen bäst ska leda sin verksamhet.

Finns det jobb inom ekonomi?

Att arbeta inom ekonomi Det krävs oftast en utbildning från högskola eller universitet för att kunna få ett ekonomijobb. Som ekonom finns det många olika möjligheter på arbetsmarknaden. Du kan exempelvis jobba inom marknadsföring, som revisor eller som specialist på en ekonomiavdelning.

Vad är skillnaden mellan ekonom och controller?

Controller, eller styrekonom, är en ekonom med inriktning på verksamhetsstyrning, huvudsakligen med hjälp av ekonomiska mått. Controllerns yrkesroll varierar beroende på den aktuella organisationens behov, men innehåller ofta analys av nyckeltal, organisations-, affärs- och logistikfrågor.

Vad är en redovisningsassistent?

Redovisningsassistenterna använder sig av olika bokförings- och faktureringsprogram när de arbetar med bokföring och transaktioner. I rollen som redovisningsassistent fokuseras ofta arbetsuppgifterna till kund- och leverantörsreskontra samt löpande bokföring där en stor del av tjänsten ligger på faktureringen.

Vad krävs för att bli Redovisningsassistent?

Säkrast är det med en eftergymnasial utbildning inom företagsekonomi, t ex som civilekonom, eller yrkesutbildning till ekonomiassistent. Men något av de viktigaste som ekonomiassistent är datorkunskaper. Här du gärna får vara kunnig i affärssystem och program för löneutbetalningar och bokföring.

Share this post