Rekommendationer

Vem ager Ranas Slott?

Vem äger Rånäs Slott?

o.m. 1 april 2011. Tidigare ägaren Göran Wisell går in som ny delägare tillsammans med Ulf Wisell och efterträder därmed Bertil Dufbäck. Göran Wisell köpte Rånäs Slott 1998 (tillsammans med Jan Westerman). Slottet totalrenoverades och anpassades för den framgångsrika konferens- & weekendverksamhet som bedrivs idag.

Vem äger Christinehofs slott?

Christinehofs slott

Christinehof slott
Slott
Arkitekt Georg Mockelten
Byggherre Christina Piper
Ägare Carl Piper

Vem bor på Christinehof?

I den nya utställningen har tjejerna flyttat in i vars sitt rum på Christinehofs tredje våning. Där får vi möta Stina Piper, Christina Sofia Bielke, Magdalena Rudenschöld och Aurora Taube – Rebel Girls och barnbarn och barnbarnsbarn till Christina Piper.

Var tillverkas Rånäs Brännvin?

Kommentar: Receptet härstammar från Rånäs bruk i Uppland. Det var i drift mellan 1774 och 1894, bruket hade också ett bränneri där Rånäs Brännvin tillverkades. Brännvinet var så populärt att receptet köptes och tillverkningen fortsatte i Stockholm.

Vad heter slottet i Tomelilla?

Natur- och kulturlandskap runt Christinehofs slott. I parkens centrum hittar du det välbehållna 1700-talsslottet Christinehof.

Vilka slott äger Piper?

Ängsö slott och gods ägdes i form av fideikomiss inom släkten Piper från 1710 och fram till 1971. Den sista fideikommissarien Eric Piper avled 1968. Slottet såldes 1971 till Västerås stad och stiftelsen bildades. Idag arrenderar och bor Carl Piper och Kajsa Westermark på Ängsö Slott med flyglar.

Vem äger Kronovalls slott?

År 1991 överläts Kronovall till Riddarhuset och sedan 1996 arrenderas det av Åkesson & Söner Vin AB. De har förvandlat slottet till ett vinslott och i källaren lagras tusentals flaskor vin och en vinfestival arrangeras årligen på slottet.

När byggdes Kronovalls slott?

Kronovalls slott är ett slott i Fågeltofta socken i Tomelilla kommun, beläget mellan Tomelilla och Brösarp på Österlen. Huvudbyggnaden har två våningar och är uppförd 1760. Den byggdes om på 1890-talet till ett slott i fransk barockstil med tornbärande flyglar, efter ritningar av Isak Gustaf Clason.

Share this post