Rekommendationer

Vad ar ett Effektror?

Vad är ett Effektrör?

Effektrörs effekten kan skilja från rör till rör, som låg eller högvarviga rör. Lågvarviga rör ger bättre axx och högvarviga rör brukar oftast ge bättre toppfart, men det skiljer inte så mycket, det beror också på vad man har för övrig setup.

Hur låter en trimmad moppe?

En trimmad moped kan höras på kilometers avstånd fastän att den är lätttrimmad. Detta beror både på vad du har för trim och vad det är för sorts typ av trim, men hur gör jag då för att undvika detta? Undvika kan du aldrig göra när du trimmar, men du kan sänka den.

Hur gör man så att moppen låter mindre?

ta av ljuddämparen och innan du packar om den så tar du tillexempel spikar och trär igenom några av dessa hålen i röret som går igenom ljuddämparen. när ljudvågorna träffar spikarna så kommer de att dela på sig och börja studsa runt i ljuddämparen och då samlar ullen upp ljudet och så vipps –> en tystare moppe.

Hur mycket får en moped låta?

Finns det någon gräns för hur högt buller får vara i ett fordon? Det finns inget speciellt gränsvärde för hur högt bullret får vara i fordon.

Hur vet man att mopeden är trimmad?

Om du kör omkull kan du få allvarliga och i många fall bestående skallskador. Händer, knän och armbågar är andra utsatta kroppsdelar som är viktiga att skydda. Enligt NTFs enkätundersökning av 15-åriga mopedförare 2015 går 64 procent av mopederna fortare än 51 km/tim – de är alltså trimmade.

Varför låter min moped så mycket?

Försök lyssna om det låter från ljuddämparen eller cylinderinfästningen, kolla efter eventuella hål i röret osv.

Hur får man sin moppe att låta mer?

Packa ljuddämpare

  1. Om din moped börjar låta mer och mer, så kan det vara dags att byta ljuddämparull i din ljuddämpare!
  2. Sen sitter ljuddämparen fast med muttrar på stingern.
  3. Sen sitter ljuddämparen fast i röret/stingern med muttrar, antalen kan variera.

Share this post