Frågor

Vem ager Bergendahls?

Vem äger Bergendahls?

Det Mikael Bergendahl startade 1922 ägs idag i tredje och fjärde generationen av Elisabeth Bergendahl Mylonopoulos tillsammans med barnen Carl-Mikael och Sophia Bergendahl. De senare är båda verksamma i såväl de operativa verksamheterna, som representerade i olika styrelsefunktioner.

Bergendahls ägs av tredje och fjärde generationerna i familjen Bergendahl som idag består av Elisabeth Bergendahl-Mylonopoulos, maken Spiros Mylonopoulos samt deras barn Sophia och Carl-Mikael. Elisabeth är barnbarn till företagets grundare Mikael Bergendahl.

Vem startade City Gross?

Året är 1922. Hjalmar Branting är statsminister, Greta Garbo debuterar på vita duken och Mikael Bergendahl grundar det som ska komma att bli BergendahlsGruppen. Då en agentur för margarinbolaget Svea, som småningom utökar sitt erbjudande med ost, mjöl, kaffe, konserver, konfektyrer och kryddor.

Vad hette City Gross tidigare?

Bergendahl Food stod för merparten av koncernens omsättning. Bolaget hade en omsättning på 9,4 miljarder kronor 2017. Företaget är majoritetsägare i butikskedjorna City Gross samt äger Eko Stormarknad.

Hur stort är City Gross?

City Gross Sverige AB är en kedja stormarknader och är inriktad på stora butiker med låga priser….City Gross[redigera | redigera wikitext]

Antal anställda 2 736 – 2019
Historia
Grundat 1993
Ekonomi
Omsättning ▲ 9,326 miljarder SEK

Var säljs märket favorit?

Favorit är vårt eget varumärke, och du hittar Favorit-sortimentet i våra City Gross butiker såväl som i Eko;- butiker, hos Matrebeller (http://www.matrebellerna.se/) och i MatÖppet-butiker.

Hur många anställda har City Gross?

City Gross Sverige AB har 2 668 anställda och gjorde ett resultat på 141 KSEK med omsättning 9 584 947 KSEK under 2020.

Vad hette City Gross i Höör innan?

City Gross i Höör öppnade 2007 i de lokaler som tidigare hyste dagligvarujätten Bilema.

När öppnade City Gross Mantorp?

1993: Sveriges första City Gross-butik öppnas i Hyllinge. 1996–1998: City Gross i Hyllinge utses till Sveriges största dagligvarubutik. 1999: City Gross-butiker öppnas i Mantorp och i Ytterby.

Share this post