Frågor

Vilken spanning ligger pa databussen?

Vilken spänning ligger på databussen?

Busspänningen mäts i alla kabeländar och när alla deltagarna är monterade på linjen. Busspänningen skall vara minst 21 VDC. Efter ovanstående kontroller kontrolleras KNX-anläggningens alla funktioner så att de uppfyller angivna beskrivningar.

Hur går man tillväga i en KNX installation om man har ett hus som har mer än 64 deltagare?

KNX I PRAKTIKEN Elledningen kan samförläggas med busskabeln för att minska antalet elrör i huset. Genom att placera ut undercentraler med aktorer kan ledningsdragningen minskas avsevärt. Det behövs ingen annan ledning än KNX-bussen mellan de styrande deltagarna och centralen eller mellan olika styrande deltagare.

Vilken typ av installation är en KNX installation?

ABB i-bus® KNX använder busskabel för att ansluta enheter och system, som värme och belysning, till ett gemensamt nätverk. Om varje tillämpning skulle utformas var för sig – som är det vanliga – skulle den sortens nätverksanslutning endast vara möjlig med höga kostnader och stora tekniska utgifter.

Vad är en Datorbuss?

Databussar binder samman moderkortskomponenter och används för kommunikation mellan processor och närliggande enheter, såsom processorns arbetsminne. Databussens hastighet påverkar datorkapaciteten avsevärt. En långsam databuss försämrar datorns totalprestanda även om processorn har hög kapacitet.

Vilka kommunikationsmedium används till KNX?

Flexibilitet – KNX stödjer ett flertal kommunikationsmedium, såsom Par-tvinnad tråd, Power Line, Radiofrekvens, IP/Ethernet. Det kan installeras i både nya som existerande byggnader.

Hur programmerar man KNX?

Så programmerar du KNX

  1. A: Öppna ETS och skapa ett nytt projekt.
  2. B: Öppna Byggnadsvyn och lägg in Byggnad, Våningsplan, Rum och El-centraler.
  3. C: Ställ in apparaternas alla parametrar.
  4. D:
  5. Gruppadressering.
  6. Exempel för belysning, klimat och solskydd.
  7. Indelning för 3 nivåer är:
  8. Indelning för 2 nivåer är:

Vad är en Kontrollbuss?

En bra sak med databussen är att den använder tre spänningsnivåer och kan därför användas tillsammans med DMA-enheter. Dessa enheter har direkt minnesåtkomst och avlastar processor i vissa arbeten. Kontrollbuss, används för att kontrollera de olika undersystemen.

Share this post