Frågor

Vilken stil hade Carl Larsson?

Vilken stil hade Carl Larsson?

Arts and CraftsCarl Larsson / RörelseArts and Crafts Movement var en konstriktning och social rörelse i Storbritannien som, inledningsvis, lät sig inspireras av John Ruskins skrifter, i synnerhet The Stones of Venice och kapitlet The Nature of Gothic, och hade som störst betydelse mellan 1880 och 1910. Wikipedia

Var bodde Carl Larsson?

På gården Lilla Hyttnäs i Sundborn utanför Falun levde och verkade konstnären Carl Larsson. Gården har varit en del av släkten Larsson under generationer och under det världsberömda konstnärsparet Carl och Karin Larssons överseende blommade gården ut, för att bli den ikoniska och välkända plats den är i dag.

Var ligger Carl Larsson-gården som är ett populärt turistmål *?

Carl Larsson-gården ligger i Sundborn, en idyllisk by 13 km utanför Falun. Du tar dig enkelt hit med bil, tåg, buss, taxi och flyg. Information om boende och andra sevärdheter och aktiviteter i området hittar du på visitdalarna.se.

Vad hette Carl Larssons äldsta dotter?

Viktiga årtal: År 1882 begav sig Karin till den skandinaviska konstnärskolonin i Grez-sur-Loing i Frankrike. Där träffade hon snabbt Carl, gifte sig 1883 och födde det första barnet, Suzanne, 1884. År 1888 fick Karin och Carl Lilla Hyttnäs av Karins pappa.

Vad hette Karin Larsson som ogift?

Karin Bergöö föddes 1859 och växte upp i Hallsberg där hennes far var en framgångsrik köpman. Karins konstnärliga anlag visade sig tidigt och hon började sina konstnärliga studier på Slöjdskolan i Stockholm. Därefter fortsatte hon på Konstakademien 1877–1882.

Var ligger Carl Larsson begravd?

Carl Larsson (65) gick bort den 22 januari 1919 i Falun och begravdes på Sundborns kyrkogård i Dalarna.

Vem bodde i Sundborn?

Välkommen till ett av världens mest kända konstnärshem! Carl Larsson-gården i Sundborn är ett av Faluns populäraste turistmål och en ikon inom svensk heminredning och familjeliv. Här bodde konstnären Carl Larsson med sin fru Karin och deras barn.

Share this post