Populära

Vem ager phonehouse?

Vem äger phonehouse?

Phone House grundades 1984 av Bob Erixon, då som GEAB. Idag ägs Phone House av Dixons Carphone efter att tidigare ägarna The Carphone Warehouse och nuvarande delägarna Dixons Retail slagits samman och bildat Dixons Carphone. Elgiganten Phone House är en del av Elgiganten AB.

Vem äger NetOnNet?

Hans-Krister Andersson
Anders HalvarssonRoger Sandberg
Netonnet/Grundare

Historia. Netonnet grundades den 10 mars 1999 av Roger Sandberg, Anders Halvarsson och Hans-Krister Andersson. Från början var Netonnet enbart en internetbutik, men har sedan 2001 öppnat en mängd lagershopar, dvs fysiska butiker.

Vem är ägare till Elgiganten?

Dixons Retail-koncernen har 32 000 anställda i 12 länder. Dixons Retail äger bland annat Electroworld, PC City och det norska hemelektronikföretaget Elkjøp som i sin tur är ägare till Elgiganten och Gigantti.

Vad är elgigantens affärsidé?

El-Gigantens affärsidé är att uppnå god lönsamhet genom att vara den mest effektiva distributionskanalen för hemelektronik, elektriska hushållsapparater och relaterade tjänster till flest kunder i Norden.

Är NetOnNet svenskt?

Avtalet innebär att Komplett Group förvärvar samtliga aktier i NetOnNet. Förutsatt att sammanslagningen godkänns av bolagsstämman i Komplett samt de norska och svenska konkurrensmyndigheterna blir NetOnNet en del av Komplett koncernen. Bolaget kommer fortsättningsvis att vara noterat på Oslo Börs.

Vad heter Elgiganten i Norge?

Elkjøp-koncernen har totalt 194 butiker i hela Norden. Förutom ElKjøp i Norge och Elgiganten i Sverige ingår norska Lefdal Lavpris, danska Elgiganten, finska Gigantti, nyligen förvärvade Markantalo och isländska Elko i koncernen.

Vad hette Elgiganten tidigare?

Den 16 maj 2014 blev det klart att Dixons Retail ägare av Elgiganten/och The Carphone Warehouse som äger av Phone House i Sverige går samman. Det nya bolaget heter Dixons Carphone har bytt namn till Dixons Carphone sedan September år 2021 . Elgiganten säljer allt från tangentbord, kaffebryggare och annan elektronik.

Finns varan i butik Elgiganten?

Med Boka & Hämta – Drive-in kan du köpa varan på elgiganten.se och hämta ut den i utvald butik efter endast 30 minuter. Nu behöver du inte längre gå in i butiken för att hämta din bokade och betalda vara. Parkera din bil på anvisad plats och skicka oss ett sms så levererar vi varan ut till dig.

Varför är Elgiganten bäst?

För andra året i rad valde svenskarna att lyfta fram upplevelsen av Elgiganten som därmed fick det högsta servicebetyget i kategorin Hemelektronik. – I en bransch med tuff konkurrens så är kundupplevelsen i många fall avgörande för om kunden fortsätter att handla hos oss.

När öppnade första Elgiganten i Sverige?

Elgiganten har funnits på den svenska marknaden sedan 28 september 1994. Vår vision är ingen mindre än att vi ska bli jordens mest kundorienterade butikskedja och varje dag går drygt 2300 Elgiganter till något av våra 76 varuhus för att göra våra kunder nöjda.

Share this post