Rekommendationer

Vad ar forfattningsskyddet?

Vad är författningsskyddet?

Författningsskydd innebär att motverka verksamhet som med trakasserier, hot, våld, tvång eller korruption syftar till att påverka det demokratiska statsskickets funktioner.

Vilka är Säpo s fem verksamhetsområden?

Säkerhetspolisen har fem verksamhetsområ- den: kontraspionage, kontraterrorism, säkerhetsskydd, författningsskydd och per- sonskydd. Säkerhetspolisen arbetar även med ickespridning, vilket innebär att förhindra spridning och anskaffning av pro- dukter som kan användas för att producera massförstörelseva- pen.

Vad står Säpo för?

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Det gör vi för att skydda det demokratiska systemet, medborgarnas fri- och rättigheter samt den nationella säkerheten.

Hur kommer man i kontakt med Säpo?

Du kan kontakta Säkerhetspolisen dygnet runt på telefon 010-568 70 00.

  • Telefon: 010-568 70 00.
  • Fax: 010-568 70 10.
  • Kontakta Säkerhetspolisen via e-post.
  • Postadress: Box 12312, 102 28 Stockholm.
  • Besöksadress: Bolstomtavägen 2, Solna.
  • Kontaktuppgifter till de regionala kontoren.

Vad är skillnaden mellan Säpo och polisen?

Säkerhetspolisen är en del av den svenska polisen. Både Säkerhetspolisen och Polismyndigheten är brottsbekämpande myndigheter men uppdragen skiljer sig åt. Säkerhetspolisen skyddar Sveriges demokratiska system, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten.

Vad är högre än Säpo?

Säkerhetspolisens uppgift är att skydda Sveriges demokratiska system, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten….Säkerhetspolisen[redigera | redigera wikitext]

Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisens heraldiska vapen
Instruktion SFS 2002:1050
Webbplats Sakerhetspolisen.se

Share this post