Allmänning

Vad ar pelare tandvard?

Vad är pelare tandvård?

Ibland är tanden så skadad och kort att den inte kan bära en krona. Då kan tandläkaren förlänga tanden med ett stift, eller pelare som det också kallas. Stiftet sätts fast inne i roten och tanden måste då vara rotfylld. På stiftet kan en krona sedan fästas.

När används pelare?

En pelare i en byggnad är i princip en vertikal balk. Pelarens uppgift är att vara underlag för horisontella balkar och dessutom leda kraften nedåt i konstruktionen. Pelaren bär lasten vertikalt och denna följer därmed pelarens egen riktning.

Vad är avgiften för tandvård?

Det betyder att vården kostar högst 1 150 kronor under ett år. För personer som är 85 år och äldre är sådan tandvård avgiftsfri. Tandvård för samma avgift som vid sjukvård gäller vid följande situationer: Du har en sjukdom och behöver tandvård som en del av behandlingen.

Vad är Sveriges bästa garanti på tandvård?

Sveriges bästa garantier. För en trygg och säker tandvård ger vi dig fem års garanti på implantat, kronor och broar, samt två år på lagningar. Avboka en tid. Vid förhinder är det viktigt att kontakta oss så snart du kan, senast 24 timmar innan avsatt besök. Uteblivna besök eller sena återbud debiteras.

Hur kan du få rätt till tandvårdsstöd?

Följande långvariga sjukdomar och funktionsnedsättningar kan ge rätt till tandvårdsstöd: För att kunna ansöka om stödet behöver du ett speciellt läkarintyg där läkaren beskriver sjukdomen och ofta också funktionsnedsättningen. Ditt frikort gäller även vid andra tandvårdsbesök.

Hur mycket Tandvård kan du få i din region?

Ibland kan du få tandvård för samma avgift som sjukvård inom din region. Behöver du mycket tandvård gäller det vanliga högkostnadsskyddet för hälso- och sjukvård. Det betyder att vården kostar högst 1 150 kronor under ett år. För personer som är 85 år och äldre är sådan tandvård avgiftsfri.

Share this post