Rekommendationer

Nar ska man soka tandlakare?

När ska man söka tandläkare?

Om du får ont i tänderna eller plågas av tandvärk ska du inte vänta och se om det blir bättre. Om du lider av jobbig tandvärk eller olyckligtvis skadar en tand ska du alltid boka en tid för akut tandvård. Är olyckan framme och du slår ut en tand ska du direkt söka akut tandvård.

Hur fixar man frisktandvård?

För att teckna Frisktandvård behöver du först boka en undersökning. Vid undersökningen bedömer tandläkaren ditt tandvårdsbehov och vilken avgiftsklass för Frisktandvård du tillhör. Du kan boka tid för undersökningen direkt här på hemsidan.

När ska man ringa Tandakuten?

Vid tandvärk och andra akuta besvär i munnen ringer du till din vanliga klinik för vägledning och tidbokning. Om du är ny kund hos Folktandvården eller inte har en ordinarie tandläkare kontaktar du den klinik som passar dig bäst.

När gäller tandvårdsförsäkringen?

Du som är försäkrad i Sverige har kostnadsfri tandvård till och med det år du fyller 23 år. Det år du fyller 24 år och ska betala tandvården själv kan du få statligt tandvårdsstöd. Om du har särskilda behov av tandvård, kan du även ha rätt till tandvårdsstöd från din region.

Vad är frisktandvård?

Vill du ha regelbunden tandvård till fast pris för att främja mun- och tandhälsan och slippa oförutsägbara kostnader, rekommenderar vi dig Folktandvårdens Frisktandvård. Med Frisktandvård kan du helt enkelt prenumerera på god munhälsa!

Hur ofta ska man bli kallad till tandläkare?

Har du friska tänder brukar det räcka med en undersökning vartannat eller vart tredje år. Har du flera gamla lagningar som behöver kontrolleras eller problem med tandlossning rekommenderar vi en årlig koll. Regelbundna besök är viktigt och lönar sig i längden. Det minskar risken för stora och kostsamma behandlingar.

Hur får man frisktandvård?

Hur tecknar jag Frisktandvård? När du ska teckna ett Frisktandvårdsavtal gör din tandläkare eller tandhygienist först en noggrann undersökning av din munhälsa. Utifrån den riskbedömningen tar de fram ett personligt vårdprogram anpassat efter dina tandvårdsbehov och bestämmer vilken avgiftsklass du tillhör.

Share this post