Ny

Vad saljs pa svarta marknaden?

Vad säljs på svarta marknaden?

Det utgörs av allt som inte är synligt för sökmotorer – som intranät, internetbanken och din privata mail. Alltså sidor som kräver inloggning. Tidigare har endast kreditkort och bankkonton varit till försäljning på Darknet. Men nu säljs även konton på Gmail, Amazon, Uber, Netflix och olika dejtingsidor.

Hur mycket kostar organ på svarta marknaden?

Nya organ – bara för de rikaste En lever eller hjärttransplantation kostar runt 350 000 kronor. En njurtransplantation kostar kring 150 000 kronor. Det innebär förstås att de fattiga, som ofta är donatorer, inte har en chans att själva få några nya organ.

Vad är dina organ värda?

För den som säljer en njure så kan dessa erhålla en ersättning på mellan 100 000 kronor upp till 300 000 kronor. Dock finns det personer som inte får mer än 10 000 – 30 000 kronor för sina njurar. 10 000 kronor kan verka vara lite pengar men i ett u-land kan 10 000 kronor motsvara cirka 3 års löner för de fattigaste.

Hur mycket kan man sälja ett hjärta för?

Sedan 30 år är det lagligt för medborgare att sälja sina organ via en statlig förmedlingsorganisation för mellan 20 000-40 000 kronor.

Vilka kroppsdelar kan man sälja?

Så mycket är dina organ värda på svarta marknaden

  • Skalle med tänder: 7 610 kronor.
  • Skalp: 3 850 kronor.
  • Axel: 3 171 kronor.
  • Kransartär: 9 742 kronor.
  • Hjärta: 754 721 kronor.
  • Lever: ca 1 miljon kronor.
  • Hand och underarm: 2 460 kronor.
  • Mjälte: 3 245 kronor.

Hur mycket är ett svenskt pass värt?

Det vi talar om är ett vanligt svenskt pass som idag är värt mellan 15 000-100 000 på svarta marknaden. Trots det förvarar vi dem ofta helt öppet, kanske i kökshyllan eller byrålådan – något som passtjuvarna är fullt medvetna om. Just nu vill många komma till Schengen och därför har svenska pass blivit hårdvaluta.

Vad kan man sälja ett hjärta för?

Förbjudet att sälja och köpa organ Det är olagligt i Sverige. Däremot har du som är levande donator rätt till ersättning för eventuella merkostnader. Det kan till exempel vara förlorad arbetsinkomst i samband med operationen.

Är det lagligt att sälja organ?

Det är förbjudet att sälja och köpa organ. Organdonation förekommer på en del håll i världen där fattiga människor kan lockas att sälja till exempel sin ena njure till njursjuka patienter som kan betala. Det är olagligt i Sverige. Däremot har du som är levande donator rätt till ersättning för eventuella merkostnader.

Share this post