Trendig

Hur manga Lassemaja filmer finns det?

Hur många Lassemaja filmer finns det?

Lassemajas detektivbyrå är från början en serie med böcker för barn, skrivna av Martin Widmark och illustrerad av Helena Willis. Den allra första boken om denna detektivbyrå heter Diamantmysteriet. 2020 hade sammanlagt 29 böcker i serien givits ut. Det har gjorts sex filmer samt två tv-serier om Lassemaja.

Vad heter polisen i Lasse Maja?

När C Mores nya familjesatsning ”LasseMajas detektivbyrå” för första gången dyker upp som tv-serie i början av december, är det med komikern och skådespelaren Anders Jansson i rollen som polismästaren Randolf.

Vem har spelat ung detektiv?

Huvudrollerna i den nya Lassemaja-filmen spelas av Polly Stjärne, elva år, och Nils Kendle, tio år.

Vem spelar polismästaren i LasseMajas detektivbyrå?

Huvudrollerna som detektiverna Lasse, Maja och Polismästaren spelas av Teodor Runsiö, Matilda Grahn och Tomas Norström, känd från TV-serien och filmen Pistvakt.

Var är Lassemaja serien inspelad?

Inspelningarna av den nya familjeserien, som är i sex avsnitt, har börjat i Luleå och i Boden under sommaren. I huvudrollerna som Lasse och Maja syns Elis Nyström (Panik i tomteverkstan) och Ellen Littorin (Revansch). De två vännerna driver en detektivbyrå i Valleby och åtar sig alla möjliga fall.

Vilken stad är Valleby?

Norrbotten är just nu inspelningsplats för tv-serien LasseMajas detektivbyrå. ”Vi letade vår fiktiva stad Valleby här i Norrbotten och hamnade till slut, till stor del, mitt i centrala Luleå”, berättar producent Andreas Emanuelsson.

Vart kan man se Lasse Maja julkalender?

Lasse-Majas detektivbyrå | SVT Play.

Vem spelar Dino i Lasse Maja?

Nu har TV4 Media bekräftat övriga skådespelare på rollistan. Sussie Eriksson spelar Barbro Palm, medan Shebly Niavarani gör rollen som juveleraren Muhammed Karat. Caféägarna Sara Bernard och Dino Panini spelas av Clara Henry respektive Philip Oros.

Var spelades Lassemaja in?

Filmen spelades in under juni 2019 i Alingsås med omnejd, där en stor del av inspelningarna var vid en viss tågstation som filmen kretsar kring. Ta del av omgivningarna i Alingsås i en härlig svensk barnfilm där ett mysterium skall lösas. LasseMajas detektivbyrå har därefter Sverigepreimär den 7 februari.

Var utspelar sig Valleby?

– Vi är jätteglada över att ha hittat den här lilla stan som är nästan kusligt likt den fiktiva staden Valleby där handlingen utspelar sig, säger producenten Filippa Torstensson om varför man valt just Alingsås som inspelningsplats.

Var utspelar sig LasseMajas detektivbyrå?

LasseMajas Detektivbyrå – Skorpionens gåta kommer att spelas in i trakterna kring Alingsås och Göteborg. Tina Mackic, som är manusförfattaren, tv-producenten och regissören bakom karaktären Sommarskuggan i SVT-programmet Sommarlov, gör debut som långfilmsregissör.

Share this post