Blogga

Nar ar det Trepartshandel?

När är det Trepartshandel?

Med trepartshandel förstås en försäljning i två led mellan tre parter där varan transporteras mellan två EU-länder från den första till den sista parten i kedjan. Parterna ska vara registrerade till mervärdesskatt i var sitt EU-land och den sista parten i kedjan ska vara registrerad i destinationslandet.

Vad betyder Trepartshandel?

Trepartshandel innebär varutransaktioner där tre företag i två eller tre olika EU-medlemsländer är aktiva i transaktionen. Här beskrivs olika fall av trepartshandel, och när svenska företag ska rapportera in transaktioner till Intrastat.

När ska man betala löneskatt?

Arbetsgivare ska betala 24,26 procent i särskild löneskatt på företagets kostnader för de anställdas pensionsförmåner. Som arbetsgivare ansvarar ni själva för redovisningen till Skatteverket och den skattemässiga hanteringen av särskild löneskatt.

Vad räknas som EU handel?

Om du köper varor från andra länder inom EU så ska du under vissa försättningar inte betala utländsk moms till säljaren. Du ska däremot själv räkna ut svensk moms på inköpet, redovisa och betala in momsen till Skatteverket. Du kan köpa varor momsfritt om: säljaren är momsregistrerad i ett annat EU-land.

Vad kan man köpa för tjänster?

Varor är vanligen saker man kan ta på. Till varor räknas även fastigheter, gas, kyla och el. Tjänster är allt annat som kan säljas. Frågan om det är en vara eller en tjänst som omsätts har betydelse för bland annat bedömningen av beskattningsland, skatteplikt och skattesats.

Vad menas med Trepartshandel?

När behöver man betala Importmoms?

När du importerar en vara behöver du betala moms, så kallad importmoms. Du som är momsregistrerad betalar momsen till Skatteverket. Du som inte är momsregistrerad betalar till Tullverket. Momsen är 25 procent för de flesta varor.

Vad menas med att köpa en tjänst?

Köpa en tjänst Konsumenttjänstlagen gäller när du köper en tjänst, till exempel anlitar en hantverkare för att måla om ditt hus eller när du lämnar in bilen för reparation. Lagen är ditt skydd mot dåligt utförda tjänster.

Vad kan en tjänst vara?

Ibland används ordet service synonymt med tjänst. Förr förknippades tjänster med arbetsuppgifter utförda av tjänstefolk. Barnpassning, städning, trädgårdsarbete, matlagning och bygg- och snickeriarbete är exempel på sådana tjänster.

Share this post