Populära

Nar infordes bostadstillagg?

När infördes bostadstillägg?

Det särskilda kommunala bostadstillägget infördes den 1 maj 1991. I regeringens proposition 1990/91:119 om särskilt kommu nalt bostadstillägg till folkpension konstaterades att den ekono miska situationen för mânga av de sämst ställda pensionärerna försämrats i samband med skattereformen bl.

Hur länge får man vänta på bostadstillägg?

Beslut. Om din ansökan är komplett tar det normalt 2 månader innan du får ett beslut om bostadstillägg. För att vi ska kunna fatta beslut om bostadstillägg måste du ha fått ett beslut om aktivitetsersättning eller sjukersättning. Men redan innan du fått det kan vi börja handlägga din ansökan om bostadstillägg.

Får man bostadstillägg i efterskott?

Om du flyttar måste du alltså ansöka på nytt. Dokumenten kan du skicka in samtidigt som du ansöker om bostadsbidrag, eller senast sju dagar efter att du skickade din ansökan. Om du får bostadsbidraget beviljat betalas pengarna ut den 27 i den månad som bidraget gäller. Du får alltså bostadsbidraget i efterskott.

Vad räknas som tillgångar bostadstillägg?

Alla pengar som du har i kapitalförsäkringar, och hela taxeringsvärdet för annan bostad räknas med i tillgångar. Men när det gäller pengar som du har på bankkontot räknas bara de som överstiger 25 000 kronor.

Hur mycket är högsta bostadstillägg?

Om din totala pension är lägre än 16 500 kronor i månaden efter skatt, kan det vara en idé att kolla upp om du kan få bostadstillägg. Med en högre pension än så har du i regel inte rätt till bostadstillägg. Den högsta summan som du kan få i bostadstillägg är 6 540 kronor i månaden.

Kan man få bostadstillägg retroaktivt?

Vi har långa handläggningstider för bostadstillägg. Det är viktigt att veta att du inte går miste om några pengar – du får en retroaktiv utbetalning från den månad du beviljas bostadstillägg. Enklast ansöker du på webben, det underlättar handläggningen och du får oftast beslutet snabbare.

Har sökt bostadstillägg?

Om du ännu inte har ansökt om bostadstillägg Gör en preliminär beräkning innan du ansöker för att se om du kan ha rätt till bostadstillägg. Du ansöker sedan enklast på webben och handläggningen kan då gå snabbare. Vid en preliminär beräkning eller ansökan behöver du ha nödvändiga uppgifter till hands.

Får man bostadstillägg i förskott eller efterskott?

Du går inte miste om några pengar medan vi handlägger din ansökan. Om du har rätt till ersättning får du pengarna i efterskott, efter att vi har fattat beslutet.

Share this post