Allmänning

Kan man fa ersattning for Crohns sjukdom?

Kan man få ersättning för Crohns sjukdom?

Ersättning lämnas med ett engångsbelopp på 5 procent av ditt valda försäkringsbelopp för följande diagnoser; SLE, Parkinson, MS, Alzheimers, vissa elakartade tumörer, vissa godartade tumörer i hjärna och ryggmärg, Morbus crohn och Ulcerös kolit.

Kan man få ersättning för bipolär sjukdom?

Begränsad ersättning gäller om den försäkrade drabbas av vissa psykiska sjukdomar och beteendestörningar som enligt ICD-10 klassificeras med någon av diagnoskoderna F00-F99 till exempel ADHD, DAMP, Aspergers syndrom, bipolär sjukdom, depression, fobier, ätstörningar, psykisk utvecklingsstörning och ADD och uppfyller …

Kan man få pengar för att ha epilepsi?

Medfödda sjukdomar som exempelvis ADHD, CP-skada eller epilepsi är ofta helt undantagna eller ger en begränsad ersättning. Barn som på grund av handikapp aldrig kommer ut i arbetslivet får låg ersättning från samhället. En barnförsäkring kan då ge ett extra ekonomiskt stöd både till barnet och föräldrarna.

Vad är medicinsk invaliditet?

Om du får en bestående nedsättning av din fysiska funktionsförmåga efter en sjukdom eller ett olycksfall, kallas det medicinsk invaliditet. Vi kallar det även för bestående skada, som är lite lättare att förstå. Nedsättningen mäts i procent och bedöms av en läkare efter ett tabellverk som är gemensamt för försäkringsbolagen.

Vad är medicinsk invaliditet i försäkringsbranschen?

Inom försäkringsbranschen används ord och uttryck som kan vara svåra att förstå för dig som inte arbetar med försäkringar. Medicinsk invaliditet är ett ord som många undrar över, så här kommer förklaringen.

Vad är försäkringsbeloppet för medicinsk invaliditet?

Om du har ett försäkringsbelopp för medicinsk invaliditet på 1 500 000 och invaliditetsgraden fastställs till 10 % betalar försäkringen 150 000 kr i invaliditetsersättning.

Share this post