Frågor

Vad ar spelskulder?

Vad är spelskulder?

Personer med spelproblem har ofta skulder och ekonomiska problem. De kan sakna pengar till viktiga utgifter som mat och hyra och dras ofta med sina ekonomiska problem länge. Det påverkar hälsan negativt. Även närstående drabbas.

Vilka skulder ingår i en skuldsanering?

Skulder som ingår i skuldsaneringen

  • har säkerhet i till exempel din bostad (till exempel bolån)
  • är tvistiga, det vill säga du och den du är skyldig pengar (borgenären) är inte överens om att skulden stämmer.
  • gäller studieskulder som inte är förfallna.

Vad är orsakerna till psykisk ohälsa?

Det finns många olika orsaker till psykisk ohälsa. Alla människor är olika känsliga för påfrestningar under livet. En påfrestning kan vara stress, oro, ångest och sorg. Psykisk ohälsa kan påverkas av arv och miljö. Arv betyder personens genetik, vilket är det som är medfött och egenskaper som man ärvt av föräldrar.

Vad är psykisk ohälsa i allmänna ordalag?

Psykisk ohälsa i allmänna ordalag har ingen klar definition. Ibland används begreppet för psykiska sjukdomar och störningar som det finns diagnos för. Exempel är panikångest, depression och personlighetsstörningar. I andra sammanhang används uttrycket bredare för allmänna problem som stör det psykiska måendet.

Kan psykisk ohälsa påverkas av arv?

Psykisk ohälsa kan påverkas av arv och miljö. Arv betyder personens genetik, vilket är det som är medfött och egenskaper som man ärvt av föräldrar. Miljön är det runtomkring oss där man växt upp eller lever just nu. Arv och miljö är tillsammans de saker som formar oss till människor.

Vad innebär begreppet psykisk hälsa enligt WHO?

Psykisk hälsa enligt WHO. Vad begreppet psykisk hälsa innefattar debatteras på forskarnivå. Genomgående är att flera dimensioner av välmående ingår, som till exempel emotionellt, psykologiskt och socialt välbefinnande. Enligt WHO:s definition är den psykiska hälsan ett tillstånd av mentalt välbefinnande där varje individ kan förverkliga de egna

Share this post