Allmänning

Kan man ringa tandlakaren pa helgen?

Kan man ringa tandläkaren på helgen?

Akut tandvård på helgen, ring 0771-160 170 Ring 0771-160 170 för kontakt med jourhavande tandläkare under lördag, söndag eller helgdag. Läs mer om helgjouren och deras öppettider. Om helgjouren har stängt kan du få hjälp och råd om vård dygnet runt genom att ringa 1177 eller gå in på 1177.se/skane.

Är tandläkaren öppet på helger?

Kostnad för akut besök Vid akuta besök på jour- eller akuttandvårdsklinik tillkommer en prisökning på 50 procent vardagar efter klockan 17.00, lördagar, söndagar och helgdagar. Har du Frisktandvård ingår akut tandvård hos Folktandvården i hela Sverige. För barn och unga vuxna till och med 23 år är akut tandvård gratis.

Vad kostar akut tandvård på helgen?

Ett akutbesök med helgtaxa kostar runt 1500 kronor men varierar beroende på vilken behandling det gäller. Men många privata tandkliniker erbjuder akut tandvård utan prispåslag. Många privata akuttandläkare, har sista minuten-tider som dessutom brukar vara rabatterade.

Vad klassas som akut tandvård?

Det finns många tillfällen då det är viktigt att ta hjälp av akut tandvård . Det kan handla om lossnade fyllningar eller plomber, extrema ilningar, problem med visdomständer eller broar eller kronor som lossnat ur munnen. Om det inträffar kan det kännas tryggt att veta vad som väntar hos tandläkaren.

När kan man boka akut Tandläkartid?

Akut tandvård för vuxna Om du har akuta tandbesvär eller om du har råkat ut för en tandolycka ska du i första hand vända dig till den tandläkare du använder dig av i vanliga fall. Under helger kan du kontakta Jourtandvården mellan klockan 10–12 på telefon 021-17 49 67 för att boka en tid.

När ska man boka akut tandvård?

Om du får ont i tänderna eller plågas av tandvärk ska du inte vänta och se om det blir bättre. Om du lider av jobbig tandvärk eller olyckligtvis skadar en tand ska du alltid boka en tid för akut tandvård. Är olyckan framme och du slår ut en tand ska du direkt söka akut tandvård.

Kan man ringa 1177 för tandvård?

Om du eller ditt barn råkar ut för en tandolycka när ingen tandläkare eller Jourtandvården har öppet ska du ringa 1177 på telefon.

När söka akut tandvård?

Share this post