Allmänning

Far man hamta ut recept at nagon annan?

Får man hämta ut recept åt någon annan?

Om du vill hämta ut läkemedel åt någon annan, eller att någon annan ska hämta ut läkemedel åt dig behöver du registrera en fullmakt för apoteksärenden. På den här sidan kan du registrera fullmakten digitalt via Läkemedelskollen eller via blankett, och hitta information om fullmakter på olika språk.

Kan mina föräldrar se mina recept?

Av integritetsskäl kan vårdnadshavare inte se tonåringars e-recept på apotekens webbplatser. För att handla från din tonårings recept är du välkommen till ett av våra apotek eller att beställa via telefon där du kan ha direktkontakt med en farmaceut.

Vem kan hämta ut recept till barn?

Du kan också hämta ut läkemedel åt en annan person genom att ta med ditt och den personens legitimation till apoteket. Du som är vårdnadshavare behöver ingen skriftlig fullmakt för att hämta ut läkemedel till dina minderåriga barn. Däremot måste du visa legitimation.

Kan någon annan hämta ut recept apoteket?

Du kan låta någon annan sköta alla dina apoteksärenden och hämta ut dina receptbelagda läkemedel. För att göra det behöver du ge denna person en fullmakt. Du kan även med en fullmakt se och hantera ditt eller dina barns läkemedel till den dag de fyller 13år.

Kan föräldrar hämta ut p piller?

Svar. Ja, det går att ordna. I digitala tjänsten ”Läkemedelskollen” kan du fylla i en fullmakt som ger en person rätt att hämta ut dina läkemedel. Då kan en förälder, eller en annan vuxen du litar på, hämta ut dina läkemedel.

Hur ser man barnens recept?

Om ditt barn är 12–13 år kan du endast se de recept som är aktuella. Du som är 13–18 år kan inte se information om dina läkemedel på 1177.se. För att få information om dina läkemedel behöver du istället prata med din läkare eller gå till ett apotek.

Kan man legitimera sig med mobilt BankID på apoteket?

BankID är en elektronisk legitimation som används på Internet för identifiering och som motsvarar ett ID-kort eller körkort. För att logga in som klubbmedlem eller beställa läkemedel på recept i Apotek Hjärtats app eller på apotekhjärtat.se krävs antingen Mobilt BankID eller BankID installerat på enheten du använder.

Share this post