Rekommendationer

Vilka papper nar man koper hund?

Vilka papper när man köper hund?

Viktiga dokument för din valp Du ska få ett registreringsbevis, ett köpeavtal och ett intyg från veterinärbesiktning som inte får vara äldre än en vecka. Valpen ska vara vaccinerad och id-märkt vid leverans och du ska få med dig en blankett för ägaranmälan, fyll gärna i den tillsammans med uppfödaren om du är ovan.

När du skaffat valp?

När du hämtar din valp ska du få ett antal viktiga dokument från uppfödaren: registreringsbevis, köpeavtal och ett besiktningsintyg från veterinär vilket inte får vara äldre än en vecka. Valpen ska vara vaccinerad när den flyttar hem till dig och du ska få med ett vaccinationsintyg som visar detta.

Vad ska man köpa inför valp?

Något av det viktigaste är mycket kärlek, närhet och trygghet – och såklart att du har tid att ge valpen det….Bra-att-ha-saker till valpen

  • Matskål och vattenskål, gärna i slitstark material så som stål eller porslin.
  • Hundmat,
  • Halsband/sele och koppel,
  • Bajspåsar,
  • Något skönt att ligga på,
  • Tuggleksaker,
  • Hundgodis,

Vilken tid på året föds valpar?

Vilda vargar löper sent på vintern så att valparna ska födas på våren. Valparna växer sedan till sig under sommar och höst för att vara redo att klara av nästa vinter. Det finns hundar som följer samma löpcykel, men det finns också de tikar som löper under sommaren, eller på hösten.

Vad behöver en valp första tiden?

Den första veckan börjar du lära din valp vem som tillhör familjen, och lär den att lita på dig. Ge din valp en korg och en plats som bara tillhör den. Det får den att känna sig trygg och våga utforska resten av de nya omgivningarna. Övervaka din nya valp hela tiden, och lek med den flera gånger om dagen.

Vad ska jag lära min valp?

Valpen måste både utvecklas fysiskt och lära sig var den ska kissa och inte. Det är viktigt att vänja hunden vid all typ av ”hantering” som den kan behöva utsättas för som vuxen. Kloklippning, borstning, duschning, klippning, trimning och veterinärundersökning är exempel på det.

Share this post