Frågor

Vem ar ansvarig for region Stockholm?

Vem är ansvarig för region Stockholm?

Regionstyrelsen har det verkställande politiska ansvaret och bereder ärenden som behandlas i regionfullmäktige. Majoritetspartiernas regionråd har ansvar för att förbereda ärenden och bildar tillsammans regionrådsberedningen, som kan beskrivas som regionens regering.

Vem är ansvarig för vården i Stockholm?

Region Stockholms uppdrag och ansvar. Varje dag, dygnet runt ansvarar Region Stockholm för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, och regional utveckling i Stockholms län. Region Stockholm har också i uppdrag att bidra till kulturlivet i länet.

Hur styrs Region Stockholm?

Kristdemokraterna styr Region Stockholm tillsammans med Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet sedan 2018. Region Stockholms fullmäktige är Sveriges näst största folkvalda församling med 149 ledamöter. Kristdemokraterna representeras av 12 ledamöter.

Vem styr i landstinget?

Regionerna styrs genom direktvalda politiska församlingar, så kallade regionfullmäktige. Dessutom finns det politiska uppdrag inom regionstyrelser, i olika nämnder och utskott. Det finns knappt 4 600 förtroendevalda i landets 21 regioner.

Vilka äger Region Stockholm?

Bolag som ägs av Region Stockholm.

  • Förvaltningar.
  • Karolinska Universitetssjukhuset.
  • Stockholms läns sjukvårdsområde, SLSOVisa undermeny. Nämndprotokoll för Stockholms läns sjukvårdsområde.
  • Vem och vad styr styrningen i Region Stockholm?

    Det är regionfullmäktige, regionens högsta beslutande organ, som beslutar om målen för regionens hälso- och sjukvårdsverksamheter. Det görs i både koncernövergripande mål och specifika mål.

    Vilka är anställda i Region Stockholm?

    Region Stockholms största tillgång är de tusentals medarbetarnas insatser och kompetens inom vitt skilda områden. Drygt 45 000 personer är anställda i Region Stockholms egna verksamheter, 96 procent av dem inom hälso- och sjukvården inklusive tandvård.

    Share this post