Frågor

Kan lakare skriva ut recept till familj?

Kan läkare skriva ut recept till familj?

Man bör också se över att läkare kan skriva ut receptbelagda mediciner till sig själva och anhöriga utan inblandning av en annan läkare.

Kan Kry skriva ut nya recept?

Hos Kry kan du förnya recept på olika sätt: Så snart din förfrågan har godkänts av en av våra läkare kan du hämta ut receptet på valfritt apotek. Vissa recept kan du bara förnya om du först har haft ett videomöte med en av våra läkare.

Kan Kry skriva ut insomningstabletter?

Våra läkare kan skriva ut recept på samma sätt som läkare på traditionella vårdcentraler. Hos oss kan du både få ett nytt recept och förnya ett som du redan har. Du kan sedan välja att antingen hämta ut läkemedlet eller produkten på ett apotek eller beställa det via appen.

https://www.youtube.com/watch?v=I0BL4WSvADg

Får sjuksköterska skriva ut antibiotika?

I dag får distriktssköterskor och sjuksköterskor med vissa specialistutbildningar förskriva läkemedel enligt Socialstyrelsens särskilda läkemedelslista. Det handlar framför allt om omvårdnadsläkemedel, som till exempel salvor, medicinska förband och smärtlindring, men också en sorts antibiotika – penicillin V.

Kan barnmorska skriva ut antibiotika?

Idag har barnmorskor en formell förskrivningsrätt sedan 2006 – se Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (SOSFS 1996:21) – och rätt att förskriva antibiotika som klamydiabehandling tillkom 2011. Men sedan dess har inget hänt för att ge barnmorskor utökad förskrivningsrätt.

Kan läkare skriva ut recept hemifrån?

e-Förskrivning är en mobilapplikation som möjliggör snabb och enkel förskrivning av läkemedel och hjälpmedel genom elektroniska recept direkt i mobilen och nätplattan. Appen riktar sig till läkare, tandläkare, barnmorskor samt sjuksköterskor med förskrivningsrätt. Det är gratis att ladda ner och registrera sig.

Vad får sjuksköterskor förskriva?

Idag kan distriktssköterskor, vissa specialistsjuksköterskor och sjuksköterskor med farmakologisk extrautbildning förskriva de läkemedel som finns på Socialstyrelsens särskilda läkemedelslista. På den finns en lång rad läkemedel, varav de allra flesta är receptfria.

Har sjuksköterskor förskrivningsrätt?

4 § En sjuksköterska ska få förskrivningsrätt om han eller hon upp- fyller något av följande utbildningskrav: 1. Legitimation som sjuksköterska med vidareutbildning vilken om- fattar 50 poäng inklusive 10 poäng i farmakologi och sjukdomslära.

Vilka läkemedel får barnmorskor förskriva?

Exempel på läkemedel som bör förskrivas av legitimerad barnmorska: – Lokalt östrogen såsom Ovesterin; vid bedömning av postmenopausal kvinna med atrofiska slemhinnor. – Fluconazol; mot lokal candidainfektion vid bedömning av fertil kvinna med klåda, ökad vit flytning och synliga svamphyfer vid direktmicroscopering.

Får barnmorska skriva ut p piller?

Ja, vi kan skriva ut p-piller och andra preventivmedel om det inte finns medicinska hinder för detta. Välj guiden Preventivmedel så kommer du i kontakt med någon av våra barnmorskor.

Share this post