Rekommendationer

Hur kanns det att roka spice?

Hur känns det att röka spice?

Ruset liknar det från cannabis Den som röker spice ska känna sig euforisk och avslappnad. Men spiceruset kan skilja sig från cannabis på många sätt (se punkt 5).

Är spice olagligt i Sverige?

De är alltså inte klassade som narkotika. Då är de helt lagliga att inneha och även att bruka. Av drygt 100 sorter är det endast ett 30-tal sorter spice som är olagliga i Sverige. Eftersom det hela tiden kommer ut nya varianter av spice på marknaden måste svenska myndigheter hela tiden utreda nya substanser.

Vad är spice gjort av?

Spice är ett namn för olika substanser som liknar cannabis, så kallade syntetiska cannabinoder, som röks. Det består av torkade örter eller torkade växtdelar (det är därifrån namnet kommer) där man har tillsatt den syntetiska cannabinoiden med hjälp av lösningsmedel.

Hur påverkas man av spice?

Så påverkas din kropp av Spice Du kan känna dig avslappnad, men du kan också få torr mun, hungerkänslor, panikkänslor, ångest, illamående, rastlöshet, förhöjd puls och förhöjt blodtryck. Du riskerar också att få njursvikt, hjärtinfarkt och problem med levern.

Hur länge är spice kvar i kroppen?

* Alla detektionstider är relativa, då det är individuellt hur snabbt kroppen utsöndrar ämnena….Detektionstider och gränsvärden – urin.

Narkotika Cut-off (ng/ml)* Detektionstid (urin)*
Spice (syntetisk THC) 100 Upp till 2 dygn
Tramadol 100/200 Upp till 3 dygn

Hur luktar spice rök?

En svag doft av aceton. En avi om att en försändelse finns att hämta. Två varningssignaler om att ett barn kanske fastnat i missbruk av spice.

Var kan jag köpa spice?

Spice kan tyvärr enkelt beställas via internet och lätt att få tag på. Man får också tag i Spice via kompisar och olika kontakter som säljer den.

Share this post