Rekommendationer

Hur manga dodade Lasermannen?

Hur många dödade Lasermannen?

Gevär med lasersikte användes Det var hösten och vintern 1991-1992. Under loppet av sex månader sköts sammanlagt elva personer i Stockholm och Uppsala. En dog. Flera fick skador för livet.

Vilka mänskliga rättigheter bryter talibanerna?

Talibanerna har också återinfört restriktioner för kvinnor, yttrandefrihet och civilsamhället. — På de fem veckor som har gått sedan talibanerna tog kontrollen över Afghanistan har de tydligt visat att de inte tar allvarligt på att skydda eller respektera de mänskliga rättigheterna.

Hur många talibaner finns i världen?

Den afghanska regeringen ansågs av talibanerna vara marionetter för USA och deltog inte i samtalen. I december 2019 uppskattade USA:s militär att det fanns närmare 60 000 talibaner i regionen. Det var en ökning från cirka 25 000 år 2011.

Hur är situationen i Afghanistan?

Säkerhetssituationen i Afghanistan förändrades drastiskt efter att talibanrörelsen tog kontroll över landet under sommaren. Migrationsverket har nu tagit fram ett ny rättslig vägledning om Afghanistan som används när myndigheten utreder en persons behov av skydd.

När släpps säsong 5 av La casa de papel?

Säsong 5A, bestående av fem avsnitt, har premiär på Netflix den 3 september. Säsong 5B, också bestående av fem avsnitt, har sedan premiär på Netflix den 3 december.

Är Lasermannen fri?

John Ausonius, även känd som lasermannen, är tillbaka i svenskt fängelse efter att ha dömts för mord i Tyskland. – Han utlämnades på torsdagen, säger den tyska åklagaren Nadja Niesen till nyhetsbyrån AFP.

Vem har suttit längst i fängelse?

Den person som hittills har suttit längst i Sverige oavbrutet är Leif Axmyr, med 34 år i fängelse från 1982 till 2016. Därefter är det Conny Eriksson som dömdes för mord och våldtäkt i Eskilstuna 1985 och släpptes i juni 2017 efter 32 år i fängelse.

Hur många säsonger finns av La casa de papel?

5La casa de papel / Antal säsonger
Netflix har tidigare gått ut med att säsong 5 blir den sista i serien. Säsong 5 kommer bestå av totalt 10 avsnitt, vilket är fler än i de tidigare säsongerna som bestått av 8 eller 9 avsnitt (förutom första säsongen som hade 13 avsnitt). Avsnitten kommer utspela sig i Spanien, Danmark och Portugal.

När kommer säsong 5 av Elitskolan?

Flera av skådespelarna från tidigare säsonger dyker upp även i denna: Itzan Escamilla som Samuel, Omar Ayuso som Omar och Claudia Salas som Rebeka för att nämna några. Elitskolan säsong 5 har premiär 8 april på Netflix.

Vad innebär livstids fängelse i Tyskland?

3.1.2. Livstidsstraffet är formellt livsvarigt. Den som har dömts till livstids fängelse får dock normalt sitt straff omvandlat till ett tidsbestämt straff efter att ha avtjänat en viss tid av straffet.

Share this post