Rekommendationer

Hur lange smittbararpenning?

Hur länge smittbärarpenning?

Covid-19 klassas inte längre som allmänfarlig sjukdom Det innebär att om du är smittad av covid-19 från och med 1 april 2022, så kan du inte längre få smittbärarpenning. Om du var smittad av covid-19 innan 1 april 2022 och fick förhållningsregler från vården, kan du fortfarande ansöka om smittbärarpenning.

Vad är det för skillnad mellan generella bidrag och behovsprövade bidrag?

Generella bidrag innefattar barnbidrag och flerbarnstillägg. Föräldraförsäkring innefattar graviditetspenning, föräldra- penning och tillfällig föräldra- penning. Behovsprövade bidrag innefattar underhållstöd, bostadsbidrag och vårdbidrag.

Hur ansöker man om barnbidrag?

Hur ansöker man om barnbidrag? Det är Försäkringskassan i Sverige som administerar barnbidraget. Därför skall du i första hand ta kontakt med Försäkringskassan när du skall ansöka. De kommer då be dig fylla i en blankett som heter ”Barnbidrag – Gemensam anmälan om mottagare”. Den kan du ladda hem från Försäkringskassans hemsida.

Hur mycket är barnbidraget för ett barn?

Barnbidraget är som sagt för närvarande på 1250 kr/månad per barn och beloppet betalas ut av Försäkringskassan. Om du har fler än ett barn så kan du även få ett så kallat flerbarnstillägg. Du ser hur stort det sammanlagda bidraget blir i tabellen här till nedan.

När kommer det sista barnbidraget?

Om ditt barn fyller 16 år under januari – juni får du det sista barnbidraget i juni. CSN betalar inte ut studiebidrag under juli och augusti. Det första studiebidraget kommer i september och du får vänta på flerbarnstillägget för perioden juli – september till mitten av oktober.

När skall du ansöka om barnbidrag i Sverige?

Det är Försäkringskassan i Sverige som administrerar barnbidraget. Därför skall du i första hand ta kontakt med Försäkringskassan när du skall ansöka. De kommer då be dig fylla i en blankett som heter ”Barnbidrag – Gemensam anmälan om mottagare”. Den kan du ladda hem från Försäkringskassans hemsida.

Share this post