Populära

Varfor kom EPA traktorn?

Varför kom EPA traktorn?

EPA-traktor är en personbil som blivit ombyggd enligt reglerna för jordbruksmaskin. Ibland användes också en lastbil eller buss som grund. Namnet syftade på låga priser och enklare kvalitet, efter lågprisvaruhuset EPA. EPA-traktorn kallades även tidigare för biltraktor, dragbil eller autotraktor.

Hur mycket drar en EPA?

Den drar ca 3 liter/milen. Om man byter till en enkel förgasare kommer min epa att dra mindre bensin? Svar: Alla ombyggda fordon med nerväxlade motorer drar lite mer bensin eftersom motorn får snurra fler varv per mil än den gör i en vanlig personbil, men tre liter per mil låter väldigt mycket – även på en Epa.

Vad är en EPA kille?

(Epa wings är frisyren som skapas av en lite för liten keps på långt hår.

Varför så många EPA-traktorer?

Tack vare en förenkling av de tekniska kraven på A-traktorer har antalet fordon ökat med 27 procent på mindre än ett år. Det märks på många håll i landet där A-traktorer numer kan byggas om av vilken bil som helst.

Hur försäkrar man en A-traktor?

En del som skaffar A-traktor tror att man inte behöver försäkra en A-traktor, men så är inte fallet. Istället är det lag på att alla motordrivna fordon, inklusive A-traktorer, som körs i trafik i Sverige måste ha en trafikförsäkring.

Hur mycket bränsle drar en A traktor?

Enligt Mikael Andersson, presschef på Transportstyrelsen, drar de moderna A-traktorerna runt 1 liter per mil. En äldre kan dra 3-4 liter.

Hur mycket drar en A traktor med H reg?

Tja, har nyligen byggt om en volvo 850 till en a traktor och kört med den i runt en vecka, har dock märkt att den drar en jäkla massa bensin, runt 2 liter milen. Den är reggad med h regg och enkellåda och varvar ungefär till 1400 varv/minut i 30km/h.

Vad är EPA slang?

Någonting dåligt. Låg kvalité. Ursprung: kommer ifrån en lågprisvaruhuskedja som hette EPA.

Share this post