Frågor

Vad betyder AIA traktor?

Vad betyder AIA traktor?

De så kallade EPA-traktorerna och A-traktorerna är ombyggda personbilar med begränsad maxhastighet, bakhjul utan fjädring och oftast en spärrad växellåda. De kör under 30 km/tim och är tillåtna att framföras från 15 års ålder. De är därmed populärast bland unga personer i den svenska glesbygden.

Får en EPA gå snabbare än 30?

A-traktorns konstruktiva hastighet är högst 30 km/h. Det betyder att den inte får vara konstruerad för att köra fortare än så på horisontell väg. EPA-traktorn skulle vara konstruerad med ett visst utväxlingsförhållande (10:1). En EPA får dessutom inte köras fortare än 30 km/h.

Hur många personer får man sitta i en a-traktor?

En A-traktor är en bil som är ombyggd till traktor och där högsta hastigheten är begränsad till 30 km/tim. Säte för en eller två passagerare får finnas, men personer eller saker får inte fraktas i utrymmet bakom framsätena. För att köra A-traktor krävs ett körkort (oavsett behörighet) eller ett särskilt traktorkort.

Får EPA köra på 80 väg?

Vägens hastighetsbegränsning gäller för alla fordon men för traktor gäller även: Traktor a ska vara konstruerad för att kunna köra i högst 40 km/timmen. Traktor b får köras i högst 50 km/timmen. Äldre traktorer och A-traktorer ska vara konstruerade för att kunna köra i högst 30 km/timmen.

Vad är det för skillnad mellan traktor och EPA traktor?

EPA-traktorn skulle vara konstruerad med ett visst utväxlingsförhållande (10:1). En EPA får dessutom inte köras fortare än 30 km/h. Inte heller A-traktor och traktor a är samma sak. En A-traktor är en bil ombyggd till traktor medan en traktor a är en långsamtgående traktor.

När kommer A-traktorer få gå snabbare?

Med höjd hastighet blir det förhoppningsvis färre omkörningar och minskad irritation. Men hade det inte varit för att så många redan kör för fort hade det varit enklare att argumentera för en höjd hastighet, säger Omar Bagdadi till ATL. Enligt Bagdadi kan de nya reglerna träda i kraft 2022 om allt går det som det ska.

Share this post