Allmänning

Vad ligger tranarpsbron?

Vad ligger tranarpsbron?

Tranarpsbron är en bro längs E4:an över Rönne å i Klippans kommun. Bron består av två separata brobanor och är belägen i Tranarp mellan Östra Ljungby och Åstorp i nordvästra Skåne.

Hur trafiksäkerheten kan påverkas av faktorer som medpassagerare mobiltelefon stress lek?

Negativt grupptryck Studier har visat att unga förare lättare påverkas av sina passagerare och olycksrisken ökar med 2-3 gånger. Du har anpassat din hastighet till 40 km/h på en 50-väg eftersom det är halt väglag.

Hur grupptryck uppstår och hur kan det påverka trafiksäkerheten och ditt sätt att köra?

Grupptryck kan påverka till både negativt och positivt beteende. Unga förare är mest mottagliga för grupptryck. Tänk dock på att det är du som förare som bär hela ansvaret om någonting händer, oavsett vad som sagts innan. Som passagerare ska du aldrig hetsa en förare till något negativt!

Vad är statistiken över trafikolyckor?

Statistik över trafikolyckor (olycksstatistik) Antal döda: 200–300 per år. Svårt skadade: 3 000 per år. Lindrigt skadade: 20 000 per år. 20 % av dödsfallen i trafiken är alkohol- eller drogrelaterade. 15 % av befolkningen står för 50 % av alla trafikolyckor, de så kallade ”olycksfåglarna”.

Vilka är orsakerna till trafikolyckor?

Det finns 3 huvudorsaker till att trafikolyckor sker: 1 Mänskliga faktorn – att begå misstag ligger i människans natur. 2 Osäkra vägar – en smal och krokig landsväg är betydligt farligare än en motorväg med vajerräcken. 3 Osäkra fordon – dåligt mönsterdjup kan orsaka en livsfarlig vattenplaning.

Hur många är de som dör i trafiken?

Svårt skadade: 3 000 per år. Lindrigt skadade: 20 000 per år. 20 % av dödsfallen i trafiken är alkohol- eller drogrelaterade. 15 % av befolkningen står för 50 % av alla trafikolyckor, de så kallade ”olycksfåglarna”. 40 % av alla som dör i trafiken använde inte säkerhetsbälte. 80 % av alla som dör i bilolyckor är män.

Vad är antalet dödsfall i trafiken?

Antal döda: 200–300 per år. Svårt skadade: 3 000 per år. Lindrigt skadade: 20 000 per år. 20 % av dödsfallen i trafiken är alkohol- eller drogrelaterade. 15 % av befolkningen står för 50 % av alla trafikolyckor, de så kallade ”olycksfåglarna”. 40 % av alla som dör i trafiken använde inte säkerhetsbälte.

Share this post